ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Маркетинг та торгівля » Економіка торгівлі

Перспективи розвитку товарообороту місцевих ринків
Розвиток місцевих ринків здійснюється під безпосереднім керівництвом місцевих органів влади. Вони здійснюють контроль за динамікою обсягів реалізації, розвитком матеріально-технічної бази, рівнем цін на товари народного споживання. Збільшенню привозу на місцеві ринки сприяє організація допомоги транспортом у віддалені населені пункти, створення у селах заготівельних пунктів з прийому продукції для подальшої її концентрації й організованої доставки, будівництво і благоустрій місцевих ринків, налагодження автобусного зв'язку, забезпечення холодильниками, складськими приміщеннями, контрольними станціями, побутовим обслуговуванням тощо. На місцевих ринках проявляється регулююча роль закону попиту і пропозиції. Від співвідношення між ними залежить рівень цін і характер розвитку ринкових відносин.
Враховуючи сезонність виробництва сільськогосподарської продукції, а також сезонність попиту на більшість із них, перспективною є організація періодичних традиційних ярмарок, приурочених до закінчення масового збору врожаю, передсвяткової торгівлі. Як свідчить практика, підготовка і проведення таких масових заходів супроводжується суттєвим збільшенням привозу товарної маси і зниженням ринкових цін на неї.
З метою подальшого розвитку торгівлі на місцевих ринках, надання населенню послуг з доставки і реалізації сільськогосподарської продукції, Укоопспілкою розроблена і втілюється комплексна програма реконструкції, технічного переоснащення та розвитку ринків до 2011 р. У ній враховані нормативи торгової площі на 1000 мешканців, кліматичні, регіональні особливості. На місцевих ринках створюються додаткові структури, торгово-заготівельні підприємства, окремі кооперативи. Закон "Про споживчу кооперацію" в Україні створює сприятливі умови для подальшого розвитку місцевих ринків. У ньому закріплено положення про те, що місцеві ринки поряд із сільськогосподарською продукцією, для повнішого використання ресурсів і збільшення доходів можуть без обмеження займатися й іншими видами діяльності, які не заборонені законом.
З метою покращення торгового обслуговування населення потрібно і надалі розвивати торгівлю на місцевих товарних ринках. Від цього виграють всі: виробник, споживач і держава.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Перспективи розвитку товарообороту місцевих ринків» з дисципліни «Економіка торгівлі»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Задача о двух яйцах
Функціональні учасники інвестиційного процесу
Індивідуальна вартість джерел капіталу
ВАЛЮТНИЙ КУРС
Чиста теперішня вартість


Категорія: Економіка торгівлі | Додав: koljan (07.11.2011)
Переглядів: 715 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП