ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка підприємства » Ризикологія в економіці та підприємстві

Інгредієнт функціонала оцінювання. Функція ризику
Вибір того чи іншого економічного показника (функціонала оцінювання) залежить від цілей і завдань управління та планування. У низці праць [27, 46, 52, 57, 81, 83, 101, 106, 119, 158, 171, 270] де-тально характеризується категорія функціонала оцінювання, од-нією з найважливіших характеристик якого є його інгредієнт.
Вважається, що економічний показник (чи його характеристи-ка) має позитивний інгредієнт, якщо при прийнятті рішення суб’єкт управління орієнтується на його максимальне значення. Формально факт прийняття рішення на основі аналізу функціо-нала оцінювання F, що має позитивний інгредієнт, відображає рі-вність: F = F +. Якщо при прийнятті рішення суб’єкт управління орієнтується на мінімальне значення економічного показника, то вважається, що цей показник має негативний інгредієнт. У тако-му разі щодо функціонала оцінювання пишуть, що F = F –.
Визначення функціонала оцінювання (платіжної матриці) у формі F = F +, як правило, використовують для оптимізації таких категорій, як виграш, корисність, ефективність, прибуток, надій-ність, імовірність удачі (ймовірність досягнення поставленої цілі) тощо. У формі F = F – платіжна матриця застосовується для оп-тимізації категорій програш, затрати, збитки, ризик, імовірність невдачі тощо.
Функція ризику визначається як лінійне перетворення елемен-тів функціонала оцінювання до відносних одиниць ви-мірювання. Елементи матриці ризику знаходять за однією з двох формул:
1) якщо F = F+, то
, ,
де ;
2) якщо F = F–, то
, ,
де .
Очевидно, що матриця ризику має негативний інгредієнт:
.
Таким чином, величина елемента вказує на збитки (неви-користані можливості), які може отримати СПР у разі вибору ним k-ї стратегії sk в умовах j-го стану економічного середовища θj, порівняно з результатом, який отримав би СПР при виборі найвигіднішої для нього стратегії в умовах цього ж стану θj. Тоб-то матриця ризику показує, на скільки вигідно реалізуються виб-раною чистою стратегією існуючі можливості досягнення успіху за наявності ризику. Тому матрицю ризику називають також ма-трицею невикористаних можливостей.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Інгредієнт функціонала оцінювання. Функція ризику» з дисципліни «Ризикологія в економіці та підприємстві»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ЕКОНОМІЧНИЙ ЗМІСТ ВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ
Формування і використання резерву для відшко-дування можливих втр...
На наклонной плоскости
Результати варварської діяльності людини по відношенню до природи...
Аудит товарів


Категорія: Ризикологія в економіці та підприємстві | Додав: koljan (28.10.2011)
Переглядів: 896 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП