ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка підприємства » Ризикологія в економіці та підприємстві

Валютний ризик
Причиною валютних ризиків є коротко- і довгострокові коли-вання обмінних курсів валют, які визначаються величиною попи-ту і пропозиції. Попит на купівлю чи продаж валюти перебуває під впливом коротко- і довгострокових чинників. Довгострокові тенденції щодо зміни курсів валют залежать від стану економіки країни, короткострокові тенденції — від ринкових умов та інших короткострокових чинників попиту-пропозиції.
Основні види валютного ризику: операційний; трансляційний; економічний.
Операційний ризик — випадкові зменшення чистого надхо-дження грошових коштів; зниження прибутків і чистого доходу на одну акцію; зменшення частки ринку збуту. Цей вид валютно-го ризику пов’язаний в основному з торговельними операціями,
а також угодами щодо фінансового інвестування і дивідендними (відсотковими) сплатами. Операційним ризиком обтяжені як обіг грошових коштів, так і рівень прибутку.
Трансляційний ризик — випадкове зменшення в звітності вар-тості пасивів в іноземній валюті, що призводить до зниження чи-стої вартості компанії (підприємства); зменшення у звітності прибутків і показника чистого (нетто) доходу на кожну акцію компанії (підприємства). Трансляційний ризик пов’язаний з інве-стиціями за кордон та іноземними кредитами. Він впливає на ве-личину показників статей балансу і звіту щодо прибутків і збит-ків при їх перерахунках у національну валюту, а також змінює показники консолідованого балансу групи компаній.
Економічний ризик — це випадкове зниження конкурентоспроможності, зниження довгострокової рентабельності. Цей ри-зик стосується майбутніх контрактних угод. Він має довгостро-ковий характер, пов’язаний з перспективним розвитком компанії (фірми).
Якщо компанії (фірми) регулярно купують чи продають това-ри за кордон, вони постійно обтяжені ризиком скорочення виру-чки чи зростання затрат, пов’язаних з несприятливими змінами курсів валют.
У міжнародній торгівлі економічний ризик існує завжди і компанії (фірми) повинні прагнути до його максимально можли-вого зниження.
Існують два головних наслідки економічного ризику для ком-панії у разі несприятливої зміни обмінного курсу валют:
· зменшення прибутку від майбутньої операції. Такий еконо-мічний ризик називається прямим;
· втрата певної частки цінової конкурентоспроможності порі-вняно з іноземними товаровиробниками. Такий економічний ри-зик називається опосередкованим.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Валютний ризик» з дисципліни «Ризикологія в економіці та підприємстві»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: НЕОКЛАСИЧНИЙ ВАРІАНТ КІЛЬКІСНОЇ ТЕОРІЇ ГРОШЕЙ
Оцінювання ефективності інвестицій
Світ тісний. Снігопади, що пройшли цієї зими по всій країні, знов...
Мова HTML
Організаційна структура банку та управління ним


Категорія: Ризикологія в економіці та підприємстві | Додав: koljan (27.10.2011)
Переглядів: 837 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП