ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Фінанси » Фінансово-господарський контроль

Перевірка правильності формування цін на товари
Ціна товару встановлюється як договірна між продавцем та спожи-вачем. Державою регулюються лише ціни на товари стратегічного призначення (цукор, хліб, пальне тощо) (рис. 6.3.):

Рис. 6.3. Структура цін на товари [88, С.248 ]
Торгова націнка, що відноситься до реалізованих товарів і залишку нереалізованих товарів, визначається за наступною формулою:

Торгова націнка = продажна роздрібна вартість реалізованих то-варів * середній відсоток торгової націнки

При цьому середній відсоток торгової націнки визначається за фо-рмулою:

Середній відсоток торгової націнки = (залишок торгових націнок на початок звітного місяця + торгові націнки в продажній вартості, одержані в звітному місяці товарів) \ продажна (роздрібна) вартість залишку товарів на початок звітного місяця + продажна (роздрібна) вартість одержаних за місяць товарів

У первинну вартість придбаних товарів включаються витрати на навантажувально-розвантажувальні роботи, транспортування то-варів, страхування ризиків транспортування і інші витрати, пов'язані з придбанням товарів і доведенням їх до стану придатних до про-дажу.
Перевірка документального оформлення надходження това-рів та їх аналітичного обліку. Основним завданням аудиту на торгових підприємствах є контроль за виконанням договірних по-стачань товарів постачальниками, продажем товарів покупцям (роздрібним підприємствам), контроль за станом товарних запасів.
До складу транспортно-заготовчих витрат (ТЗР) входять витрати на заготівку товарів, оплата тарифів за навантажувально-розвантажувальні роботи і транспортування товарів всіма видами транспорту до місця їх використання, включаючи витрати по стра-хуванню ризиків транспортування товарів. Для визначення собівар-тості реалізованих товарів підприємства торгівлі можуть застосову-вати будь-який з методів, передбачених П(С) БУ 9 „Запаси” (за ви-нятком методу нормативних витрат).
Під час перевірки операцій щодо надходження товарів аналізують записи з рахунка 63 «Розрахунки з постачальниками та підрядни-ками». Зокрема, з'ясовують:
наявність рахунків постачальників, які підтверджують суму, відне-сену на цей рахунок;
чи не числяться на вказаному рахунку товари, які тривалий час пе-ребувають у дорозі. Які заходи вжито для розшуку цих товарів;
чи немає на цьому рахунку претензійних сум щодо розрахунків з постачальниками або нестачі товарів.
Записи у звітах завідувачів складів порівнюють з даними первинних документів і встановлюють правильність бухгалтерської обробки їх. Записи у звітах мають бути підтверджені документами. Перевіря-ється також в документах правильність таксування, підрахунків і суму до розрахунку.
Аналітичний облік товарів на оптових складах може бути партіон-ним, ґатунковим і оперативно-бухгалтерським. В оптовій торгівлі аналітичний облік товарів у бухгалтерії торгової бази здійснюється тільки у вартісному вираженні в розрізі матеріально відповідальних осіб і груп товарів.
Нерідко бувають випадки розкрадання товарів шляхом неповного їх оприбуткування при надходженні від постачальників. Про ознаки такого розкрадання можуть свідчити незадоволені постачальником рекламації (комерційні акти) на «недопостачання» товарів з його боку. З метою документування розкрадання товарів слід проаналі-зувати такі документи: договір постачання; комерційний акт; товар-но-транспортну накладну, рахунок-фактуру, подорожній лист; раху-нок – платіжну вимогу, виписки банку; товарний звіт, товарну книгу; звіт про рух тари.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Перевірка правильності формування цін на товари» з дисципліни «Фінансово-господарський контроль»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Технічні засоби для організації локальних мереж типу ARCNET; прав...
Довгострокове кредитування як форма участі банку в інвестиційному...
РОЗРАХУНКИ В ІНВЕСТИЦІЙНІЙ СФЕРІ
ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ГРОШОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ
Задача о двух лошадях


Категорія: Фінансово-господарський контроль | Додав: koljan (20.10.2011)
Переглядів: 1288 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП