ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Фінанси » Фінансово-господарський контроль

Перевірка правильності формування цін на товари
Ціна товару встановлюється як договірна між продавцем та спожи-вачем. Державою регулюються лише ціни на товари стратегічного призначення (цукор, хліб, пальне тощо) (рис. 6.3.):

Рис. 6.3. Структура цін на товари [88, С.248 ]
Торгова націнка, що відноситься до реалізованих товарів і залишку нереалізованих товарів, визначається за наступною формулою:

Торгова націнка = продажна роздрібна вартість реалізованих то-варів * середній відсоток торгової націнки

При цьому середній відсоток торгової націнки визначається за фо-рмулою:

Середній відсоток торгової націнки = (залишок торгових націнок на початок звітного місяця + торгові націнки в продажній вартості, одержані в звітному місяці товарів) \ продажна (роздрібна) вартість залишку товарів на початок звітного місяця + продажна (роздрібна) вартість одержаних за місяць товарів

У первинну вартість придбаних товарів включаються витрати на навантажувально-розвантажувальні роботи, транспортування то-варів, страхування ризиків транспортування і інші витрати, пов'язані з придбанням товарів і доведенням їх до стану придатних до про-дажу.
Перевірка документального оформлення надходження това-рів та їх аналітичного обліку. Основним завданням аудиту на торгових підприємствах є контроль за виконанням договірних по-стачань товарів постачальниками, продажем товарів покупцям (роздрібним підприємствам), контроль за станом товарних запасів.
До складу транспортно-заготовчих витрат (ТЗР) входять витрати на заготівку товарів, оплата тарифів за навантажувально-розвантажувальні роботи і транспортування товарів всіма видами транспорту до місця їх використання, включаючи витрати по стра-хуванню ризиків транспортування товарів. Для визначення собівар-тості реалізованих товарів підприємства торгівлі можуть застосову-вати будь-який з методів, передбачених П(С) БУ 9 „Запаси” (за ви-нятком методу нормативних витрат).
Під час перевірки операцій щодо надходження товарів аналізують записи з рахунка 63 «Розрахунки з постачальниками та підрядни-ками». Зокрема, з'ясовують:
наявність рахунків постачальників, які підтверджують суму, відне-сену на цей рахунок;
чи не числяться на вказаному рахунку товари, які тривалий час пе-ребувають у дорозі. Які заходи вжито для розшуку цих товарів;
чи немає на цьому рахунку претензійних сум щодо розрахунків з постачальниками або нестачі товарів.
Записи у звітах завідувачів складів порівнюють з даними первинних документів і встановлюють правильність бухгалтерської обробки їх. Записи у звітах мають бути підтверджені документами. Перевіря-ється також в документах правильність таксування, підрахунків і суму до розрахунку.
Аналітичний облік товарів на оптових складах може бути партіон-ним, ґатунковим і оперативно-бухгалтерським. В оптовій торгівлі аналітичний облік товарів у бухгалтерії торгової бази здійснюється тільки у вартісному вираженні в розрізі матеріально відповідальних осіб і груп товарів.
Нерідко бувають випадки розкрадання товарів шляхом неповного їх оприбуткування при надходженні від постачальників. Про ознаки такого розкрадання можуть свідчити незадоволені постачальником рекламації (комерційні акти) на «недопостачання» товарів з його боку. З метою документування розкрадання товарів слід проаналі-зувати такі документи: договір постачання; комерційний акт; товар-но-транспортну накладну, рахунок-фактуру, подорожній лист; раху-нок – платіжну вимогу, виписки банку; товарний звіт, товарну книгу; звіт про рух тари.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Перевірка правильності формування цін на товари» з дисципліни «Фінансово-господарський контроль»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Как надо понимать закон инерции
БАНКИ ЯК ПРОВІДНІ СУБ’ЄКТИ ФІНАНСОВОГО ПОСЕРЕДНИЦТВА. ФУНКЦІЇ БАН...
ЕКОНОМІЧНІ ТА СОЦІАЛЬНІ НАСЛІДКИ ІНФЛЯЦІЇ
Аудит внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхуван...
Кредитоспроможність позичальника та основні джерела інформації дл...


Категорія: Фінансово-господарський контроль | Додав: koljan (20.10.2011)
Переглядів: 1286 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП