ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Фінанси » Фінансово-господарський контроль

Ревізія та аудит діяльності промислових виробничих підприємств
На промислових виробничих підприємствах в залежності від форми їх власності фінансово-господарський контроль може здійснюва-тись в формі ревізії (на державних підприємствах) або в формі ау-диту (на приватних підприємствах).
Слід зазначити, що певних відмінностей при здійсненні зазначених форм фінансово-господарського контролю не існує, окрім декількох:
По-перше, відрізняється кінцева мета здійснення ревізії та аудиту.
Метою ревізії на промислових виробничих підприємствах є встано-влення законності, та правильності діяльності виробничого підпри-ємства, виявлення порушень, встановлення винних осіб з подаль-шим їх покаранням.
Метою аудиту промислових виробничих підприємств є встанов-лення правильності, законності і доцільності їх діяльності, виявлен-ня правопорушень та надання рекомендацій щодо їх усунення та недопущення в майбутньому.
Так, якщо йдеться про ревізію, то кінцевою метою її здійснення ви-ступає встановлення винних у знайдених правопорушеннях осіб та їх покарання. У випадку, проведення аудиту, навпаки, кінцева мета полягає в розробці та наданні господарюючому суб’єкту рекомен-дацій щодо усунення виявлених правопорушень та їх недопущення в майбутньому.
По-друге, існують відмінності при плануванні зазначених форм фі-нансово-господарського контролю.
По-третє, відрізняється безпосередній процес узагальнення ре-зультатів. Це спричинено суттєвими відмінностями аудиторського висновку та акту ревізії як по призначенню, так і за змістом.
При цьому, завдання проведення ревізії та аудиту, в обох випад-ках одні і тіж самі:
встановлення законності діяльності підприємства взагалі через пе-ревірку наявності всіх передбачених дозволів;
встановлення правильності розрахунків підприємства з персона-лом;
встановлення правильності розрахунків підприємства з бюджетом та державними цільовими фондами;
встановлення правильності документального оформлення вироб-ництва;
встановлення законності списання витрат на виробництво
встановлення законності та правильності нарахування та сплати податків, зборів та обов’язкових платежів тощо.
Джерелами інформації при проведенні ревізії (аудиту) окрім зага-льновідомої, виступає ряд специфічної документації: матеріальний звіт про витрату матеріалів; лімітно-забірна карта; маршрутний лист; рапорт про витрату технологічного палива (енергії) за зміну; акт (відомість) на брак продукції; вимоги на видачу матеріалів; ком-плектувальні відомості; наряди на відрядну оплату праці тощо.
Ревізія та аудит на промислових виробничих підприємствах здійс-нюється за типовим алгоритмом, що наведено на рисунку 4.1:

Рис. 4.1. Типовий алгоритм здійснення ревізії (аудиту) на про-мислових виробничих підприємствах
Так, особливостей при проведенні інвентаризації промислового ви-робничого підприємства немає. Контроль розрахунків підприємства, обліку необоротних активів та інших типових для всіх підприємств ділянок обліку здійснюється за загальноприйнятими алгоритмами.
Особливість ревізії (аудиту) на промислових виробничих підпри-ємствах полягає лише в необхідності контролю процесу виробни-цтва в частині його документального оформлення, розрахунку собівартості виробленої продукції, обліку браку та незавершено-го виробництва.
Ретельно перевіряється вся первинна документація підприємства. Необхідно мати на увазі, що в разі неможливості застосування встановлених форм первинної документації, виробниче підприємс-тво може розробляти власні первинні документи. Але за таких умов вони все ж таки повинні мати всі необхідні реквізити та повинні за-безпечувати отримання даних для можливості порівняння фактич-них затрат з нормативними.
Взагалі ревізія (аудит) діяльності промислового виробничого під-приємства включає певні специфічні напрями перевірки:

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Ревізія та аудит діяльності промислових виробничих підприємств» з дисципліни «Фінансово-господарський контроль»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит визнання запасів і правильності їх оцінки
Отдача огнестрельного оружия
Технічні засоби захисту інформації
Структуризація капіталу
Аудит розрахункових і кредитних операцій. Мета й завдання аудитор...


Категорія: Фінансово-господарський контроль | Додав: koljan (20.10.2011)
Переглядів: 947 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП