Які заходи здійснюють для зниження радіоактивності в рибі, у якій виявлена забрудненість радіонуклідами
Кулінарна обробка риби знижує концентрацію в ній радіону- клідів незначно. Так у процесі проварювання філе з тріски втра- чається лише 15% цезію-137 і зберігається весь стронцій-90, а просмажування, навпаки, навіть підвищує концентрацію цих ра- діонуклідів за рахунок зневод нення цього продукту. Вимочуван- ня риби в прісній або морській воді з метою зниження концен- трації радіонуклідів також малоефективне.Таким чином, застосування традиційних та спеціальних при- йомів на стадії технологічної або кулінарної обробки продукції тварин ництва, дозволяє суттєво знизити радіоактивність в одер- жаних харчо-продуктах, тим більше, що суттєву роль у знижен- ні вмісту короткоживучих радіонуклідів для ряду харчових про- дуктів відіграє фактор часу, що затрачається на їх виготовлення та процес реалізації.
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Які заходи здійснюють для зниження радіоактивності в рибі, у якій виявлена забрудненість радіонуклідами» з дисципліни «Ветеринарна радіологія»