Що виникає при вживанні продуктів, забруднених радіонуклідами
Вживання забруднених продуктів та води – основне джерело внутрішнього опромінення, яке найбільш ускладнене для оцінки, однак значно легше піддається корекції. Приблизну оцінку внеску усіх джерел випромінювання, що беруть участь у формуванні дози опромінення на забрудненій те- риторії, структуру прогнозування дози за 50 років можна пред- ставити таким чином: - доза зовнішнього - опромінення біля 15 % в т. ч. від радіоак- тивного сліду – 2-14%, а від радіоактивної хмари та опромі- нення шкіри бета-променями у сумі – 1%; - доза внутрішнього опромінення – 85% при умові, що на- селення протягом усього цього періоду вживатиме місцеві продукти харчування, вирощені на забрудненій території.
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Що виникає при вживанні продуктів, забруднених радіонуклідами» з дисципліни «Ветеринарна радіологія»