ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік

Облікова характеристика продукції та інших речових елементів діяльності
Результатом виробництва є продукція. Бухгалтерський облік має за-безпечити інформацію про її кількість, якість, вартість. Для побудови об-ліку продукції основним є визначення її характеру. За цією ознакою (тобто характером) продукцію групують за формою; ступенем готовності; конст-рукторською та технологічною складністю.
За формою продукцію поділяють на таку, яка має уречевлену форму, тобто являє собою виріб (наприклад, трактор, хліб, пшениця тощо) і таку, яка має форму результату роботи (ремонт) або форму послуги (перевезен-ня вантажу).
За ступенем готовності продукцію поділяють на готову, напівфабрикати (напівпродукти) та неготову. Готова — це продукція, яка придатна для вживання, напівфабрикати також готові для виробничого споживання; неготова — незавершене виробництво.
Готовою вважається така продукція, яка повністю відповідає стандар-там, а в разі їх відсутності технічним, договірним або іншим умовам, прий-нята з виробництва на склад, а в окремих випадках на неї складають сер-тифікат або інший документ про якість.
За конструкторською та технологічною складністю продукцію по-діляють на просту і складну.
Продукція може бути основною, побічною або побіжною.
На побудову бухгалтерського обліку затрат виробництва впливає ха-рактер продукту праці за ступенем кінцевої готовності. Продукція може вважатися з погляду даного виробництва неготовою, але придатною для промислового споживання. Наприклад, чавун — готовий продукт для чаву-новаріння, але він — напівфабрикат для сталеплавіння. Тому при побудові обліку виробничого процесу потрібне чітке розмежування понять: «готовий продукт», «напівфабрикат», «напівпродукт».
У бухгалтерському обліку продукція обліковується як у натуральному, так і у вартісному вираженні (грошах).
Облік за натуральними вимірниками — це одиниці виміру: кг, штука, метр, літр тощо.
Облік за вартісними вимірниками здійснюється в ціні та сумі.
Оцінка продукції впливає на побудову обліку виробничого процесу. Продукцію оцінюють за такими видами вартості: фактичною, плановою, нормативною, кошторисною собівартістю і вартістю у цінах реалізації (роз-дрібних, договірних, гуртових тощо).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Облікова характеристика продукції та інших речових елементів діяльності» з дисципліни «Бухгалтерський облік»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Посередницькі, гарантійні, консультаційні та інформаційні послуги
РЕГІОНАЛЬНІ МІЖНАРОДНІ КРЕДИТНО-ФІНАНСОВІ ІНСТИТУЦІЇ
Історизми, архаїзми, неологізми і фразеологізми
. Аудит калькуляції собівартості продукції рослинництва
Аудит документального оформлення операцій з обліку витрат і виход...


Категорія: Бухгалтерський облік | Додав: koljan (27.02.2011)
Переглядів: 647 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП