ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Геополітика » Русь

Шлях до Вишнього
Шлях Праві – це шлях до Бога, шлях у відповідності з призначенням на Землі. Шлях Праві – це шлях духовного зростання, це життя по правді, відповідно з відичними законами, це підтримка кастовості суспільства і вічової влади. За Велесовою книгою князі і вожді мають вибиратись вічем – всіма дорослими. "...І ось в старі часи багато родів мали вождів, яких вибирали старійшини на вічі. І ми мали князя, який обирався на сім коло (сім років). І всяким родом правив чарівник, і жертви творив. І всякий рід мав старого чарівника, який на Родогощі служив. І це було Прав’ю".
Підіймаючись до Всевишнього людина має пройти чотири ступені.
Перший ступінь – це шлях служіння рідним і суспільству. На цьому етапі необхідно:
розвинути в собі культ сім’ї, родини, батьківщини;
навчитись жити за принципом – "не нашкодити";
дотримуватись ідеалів добра, справедливості, людяності, служіння;
вести себе з повагою до оточуючого, розумного, живого Всесвіту;
жити за законами гармонії з навколишнім середовищем;
нести відповідальність за слова і вчинки, що принижують людську гідність і людську сутність;
турбуватись про близьких і рідних, про оточуючу природу, допомагати беззахисним, хворим, тим, хто попав у біду не з власної волі.
Другий ступінь – це шлях знання, шлях пізнання Законів Буття. На цьому шляху необхідно вчитись, вчитись і ще раз вчитись з тим:
щоб розкрити свідомість і не дати їй "зацементуватись" з роками;
щоб навчитись самостійності і творчості в кожній справі;
щоб бути винахідливим і завжди шукати кращий варіант;
щоб не захаращувати свідомість бур’янами, щоб вона засівалась, перш за все, добрим і вічним;
щоб розрізняти слова, бажання і наслідки; поняття: хочу, можу і треба; щоб розуміти, що кінцевий результат залежить не від слів, а від їх реалізації. Бо казав І.Христос: "Не за словами, а за справами їхніми пізнаєте їх";
щоб усвідомити, що основа успішного навчання – повторення і закріплення пройденого, що це рух по спіралі;
щоб відрізняти важливе від другорядного, ядро знання від його периферії;
щоб свідомість була не руйнівною, а будувалась у гармонії з розумністю оточуючого Всесвіту;
щоб рівень свідомості і висоти сходження залежав від рівня проблем і задач, що вирішуються, від мети, яку ти ставиш в житті і якої маєш досягнути.
На шляху пізнання маємо пам’ятати, що шлях пізнання звивистий: те, що сьогодні абсолютна істина – завтра відносна; а тому важливо, щоб людина мала чисте серце і йшла під проводом вчителів добра і світла. І якщо на цьому шляху людина уникає спокуси пустого мудрування, не загордилась, усвідомила малість своїх знань і те, що є непізнаванне, безмежне; те, що за межами нашого світу; зрозуміла, що у Світі є Причина, то така людина наблизилась до третього ступеня.
Третій ступінь – це шлях оволодіння знаннями духовними. Ідучи цим шляхом, людина має перш за все:
розкрити душу для безмежного сходження Духу Господнього;
жити за принципами всеосяжної любові і власної жертовності перед Богом, природою, людством, родом і родиною, не принижуючи гідність власну і гідність інших, шануючи старших і менших;
мати територію власного "Я", територію творчості душі, на якій би вона зростала і міцніла;
мати етичну межу, нижче якої вона не зможе опуститись ні за яких обставин, межу людської гідності і людської сутності;
жити в духовній гармонії з оточуючим Всесвітом, за заповідями великих Духотворців минулого і сучасності, за правилами екології душі і розуму;
іти шляхом духовного очищення через усамітнення і молитву, через сповідь і прощення.
На шляху оволодіння знаннями духовними людина обирає духовного наставника – вчителя і стає послушником – учнем. Після цього людина стає сама духовним учителем, волхвом, чарівником, священником.
Найвищий ступінь – четвертий. Той, хто зійшов на нього, стає вчителем учителів; тим, хто будить Волю Людства, Побудом, Буддою. Побуд – це духовний Вчитель, що став просвітленим. Побуд може піти з Землі для служіння Всевишньому, може повернутись на Землю, щоб нести Слово і Волю Всевишнього. На шляху служіння Всевишньому Побуд несе людям:
закони Шляху Праві;
закони Шляху Даного;
закони Шляху Очищення.
Побуд має донести людям усвідомлення невипадковості життя і його подій, допомогти в визначенні Мети і в пошуку засобів вирішення високих завдань, що стоять перед людством і окремою людиною; навчити долати перешкоди і незгоди; розрізняти дійсні і ілюзорні цінності буття, на власному прикладі показувати необхідність і важливість сходження Людини до Горнього, до Вишнього; на прикладі власної жертовності навчати інших жертовності і служінню Всевишньому, прививати рівень космічного погляду, свідомості, мислення і духовного зору на буття власне і Буття Всесвіту.
Шлях Даний – це шлях призначення на Землі, це доля людини, її земне коло буття, коло Самсари. Кожний наступний крок людини – це уроки, які вона має засвоїти, і задачі, що має вирішити в даному втіленні; це наступний клас школи земної. Для того, щоб людина могла виконати призначене їй, вона має у цьому житті набути досвіду і знання для виконання майбутньої ролі у Всесвіті. В цьому житті вона має отримати те, що знадобиться для вирішення задач наступного. І якщо людина йде шляхом свого призначення, Шляхом Даним, то в відповідний час їй зустрінеться необхідна людина і необхідна книга, і події будуть розгортатись найліпшим чином. Якщо ж людина збилась з дороги, марнує час і нівечить життя, то отримуватиме попередження і синці, а негаразди переслідуватимуть доти, доки вона не повернеться на шлях навчання і служіння.
Як визначити шлях своєї долі, Шлях Даний? Відповідь кожен має знайти в собі самому, маючи на увазі, що не буде підбирати людина все те, що лежить на дорозі, а лише те, що може знадобитись у майбутньому; те, що їй необхідно для наступного кроку. Тож досить лише уважно придивитись до самого себе, щоб зрозуміти сенс власного буття і усвідомити шлях своєї долі.
Шлях Даний – це не шлях розваг і байдикування. Не зрозуміє людина болі іншої, якщо у самої не боліло; того, хто плаче, якщо сама не плакала, а ситий – того, хто голодний. Біль і радість, здобутки і втрати даються Богом людині по силі її, як уроки на майбутнє, якщо вона йде шляхом своєї долі. І чим важчі уроки, тим більші досягнення на шляху сходження. Кожний має пам’ятати, що кожен день і кожний час людина має не прогуляти, і не бігти в піні за ілюзією, а прожити і пережити.
Шлях очищення – це шлях прийняття рішення, це підготовка до духовного контакту з Всевишнім через піст (фізичне очищення), усамітнення (очищення свідомості) і сповідь (духовне очищення). Тривалість і глибина очищення залежать від ступеню сходження людини до Всевишнього, від Шляху Праві. Шлях очищення – це шлях жертовності і прощення, це глибинне усвідомлення важливості і необхідності пройти призначене, це життя за заповідями Божими: не нашкодь, не бери чужого, не перелюбствуй, не бреши, не пий спиртного і не вживай наркотиків, не принось неправдивої клятви, не лицемір, не переступай межу людської сутності, не зраджуй, стався до інших так, як хочеш, щоб ставились до тебе, люби Господа.
Закон Кари. Щоб ніхто не зміг змінити сюжет втілення Задуму Всесишнього, у Всесвіті діє закон Кар(м)и, що повертає всі процесси і події при їх відхиленні в русло Творення. Закон Кари – це закон відповідальності минулого і даного перед майбутнім, це відповідальність за чотири Гріхи Людства: першородний, батьківський, людський і власний. Першородний гріх – це гріх людини – хижака від природи, її руйнівника; за батьківский гріх до четвертого покоління відповідають діти, онуки і правники; людський гріх проявляє себе у законах і моралі суспільства. За ці гріхи людина відповідає впродовж власного життя. За четвертий гріх, власний, відповідальність починається відразу і подовжується на шляху нових народжень до вичерпання покарання.
Закон Кари не діє лише в випадку, коли людина неухильно йде Шляхом Даним, Шляхом Долі, бо на цьому шляху "порушення" є передбаченими і несуть позитивні для Всесвіту зміни згідно з Задумом Творця.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Шлях до Вишнього» з дисципліни «Русь»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит нематеріальних активів. Мета і завдання аудиту
ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ГРОШОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ
Основи організації, способи і форми грошових розрахунків у народн...
Планування аудиту нематеріальних активів
ПРОПОЗИЦІЯ ГРОШЕЙ


Категорія: Русь | Додав: koljan (09.05.2013)
Переглядів: 561 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП