ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Геофізична екологія

Вплив геопатогенних і геомантійних зон на живі організми
За розмірами розрізняють глобальні, регіональні та локальні геоактивні структури, хоча стосовно цього поділу існує ряд різних гіпотез, припущень і навіть протиріч. Поняття “позитивні” і “негативні” зони певною мірою умовні, їх вплив віднесено стосовно людини. Скажімо, для кішки геопато­ генні і геомантійні зони міняються місцями. Потоки енергії в геоенергоаномальних зонах мають надзвичай­ но високу проникність - їх не затримують і не послаблюють цег­ ляні чи бетонні стіни, металеві екрани тощо. Лише досить слабкі енергопотоки, характерні для сітки Хартмана, можуть екранува­ тися за допомогою кристалічних структур органічного походжен­ ня, таких, як морські раковини, а також деревини (особливо дуба, каштана). Можливо з цієї причини наші далекі предки - слов’яни спали на ліжках, виструганих із дерев’яних колод. Адже в наш час доведено, що найбільш шкідливо на організм людини діє тривале перебування в зоні геонегативного, хоча й слабкого, енергопотоку (скажімо, коли робочий стіл, ліжко стоять у такій ділянці). Виявлено, що ГПЗ призводять до збільшення захворювань іше­ мією серця, лейкозом, розсіяним склерозом, в т. ч. у дітей. Цікаві висновки після досліджень і експериментів зробили у Санкт-Петербурзі: промислове забруднення призводить до збільшення захворювань раком у 1,5...1,7 разів, а вплив ГПЗ - у 2,5... 5 разів і більше. При спільному їх впливові онкозахворюваність збільшується в 7 і більше разів. При будівництві ферми важливо запобігти розміщенню її на регіональній ГПЗ, а індивідуальна тварина не повинна потрапити на локальну ГПЗ. Встановлено факт підвищення життєдіяльності хвороботворних мікроорганізмів у межах ГПЗ, тут швидше про­ тікають процеси гниття продуктів, їх скисання. Щодо природних ландшафтів, то є повідомлення про те, що в ГПЗ добре ростуть отруйні рослини (болиголов, наперстянка, пе­ реступень); з домашніх - аспарагус, герань. Добре почувається тут дуб, ліщина, папороть, кропива, підбіл, ожина, верба.

Ш (

(Ж! 2 СЩз

ЕЗ*

ШЗ5

Рис. 22.5. Геоенергоаномальні зони Києва: 1 - місця розташування храмів; 2 - цвинтарі; 3 - місця розстрілів і тортур; 4 - осьові зони лінеаментів і кільцевих структур; 5 - кільцеві геопатогенні зони

Негативний вплив кільцевих зои на людину знайшов своє відоб­ раження і в деяких топонімах (назвах сіл, річок, озер та ін.). Так, серед назв сіл, що знаходяться у межах шостої кільцевої зони ки­ ївської структури, немає назв типу Добре, Благодатне. Зате тут зу­ стрічаються Вовчий Ріг, Ревне (“гірке”, “сумне”), Плюти (“плута­ ти”, “втрачати орієнтування”), Безрадичі, Шпитьки (“каліки”), Буча (“тривога”, “сум”), Хлепча (“слабий”, “безвольний”), Неграші і т. п. Наші далекі предки, проявляючи чудову спостережливість щодо впливу геопатогенних чи геомагнітних зон на самопочуття і здо­ ров’я людей, закріплювали ці свої переконання у назвах населених

Плодові дерева ростуть гірше, у них частіше розвиваються ра­ кові нарости і проявляється дихотомія (роздвоєння стовбура). В ГПЗ погано ростуть огірки, селера, цибуля, кукурудза, бузок, груша, з квітів - бегонія, азалія, кактуси. Помічено, що сойки ховають дубові жолуді про запас у вузлах локальних ГПЗ. Взимку ці місця заносяться снігом і не залишаєть­ ся ніяких зовнішніх ознак місця схованки, проте сойка знаходить його, не виходячи за коло діаметром 1 м. Це є результатом її висо­ кої чутливості до ГПЗ. Фахівці прийшли до думки, що дикі тварини і комахи, які сфор­ мувалися у процесі еволюції в більш ранній період, віддають пере­ вагу ГПЗ. Це плазуни, риби, птахи. Лісові мурашки влаштовують свої мурашники в ГПЗ. Домашні тварини, крім котів, відчувають дискомфорт у ГПЗ. В основі народної традиції найпершим в но~ возбудоване житло приносити кота, очевидно, лежить саме чут­ ливість цієї тварини до ГПЗ і намагання мешканців будинку не роз­ міщувати в місцях від’ємної енергетики ліжка, робочі столи. За даними литовських дослідників, прирости тварин у ГПЗ зни­ жуються на 20.. .30 %, а надої молока - в 2...З рази. Народжуваність у білих мишей, які є модельними тваринами, в ГПЗ нижча на 15 %. Якщо з’являється можливість піти з цієї зони, вони роблять це охо­ че. Білі щури, інший вид модельних тварин, після пухлинного щеп­ лення заражувалися у ГПЗ із більшою ймовірністю. Таким чином, геопатогенні зони по-різному впливають на росли­ ни і тварини. Не виключено, що для домашніх тварин різної се­ лекції вказаний вплив, для одного й того ж виду, може бути різним.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Вплив геопатогенних і геомантійних зон на живі організми» з дисципліни «Геофізична екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ПРОПОЗИЦІЯ ГРОШЕЙ
ВАРТІСТЬ ГРОШЕЙ
Розвиток пейджингового зв’язку
Доходи, витрати і прибуток банку
Windows Debugging Tools: диагностика и исправление BSOD


Категорія: Геофізична екологія | Додав: koljan (20.04.2013)
Переглядів: 804 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП