ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Геофізична екологія

Дослідження геоенергетичної сітки та геоаномальних зон м. Києва
У 1909 р. археолог В. Хвойка розкопав у центрі Києва, на Ста­ рокиївській горі культову споруду древніх слов’ян У-УІ ст. н. е. Це було т. зв. капище- овальна (4,2 х 3,5 м) споруда із глиб пісковику з чотирма виступами по краях світу (рис. 22.4). Вчені вважають, що у центрі цього овального майданчика стояв ідол одного із язич­ ницьких богів Святовида (він же Стрибог, Сварог, Рад). Відновле­ не капище Святовида нині можна побачити біля музею історії м. Києва, на тому місці, де воно знаходилося в давнину. Згодом на Старокиївській горі були виявлені залишки декількох інших древніх культових споруд. Стало зрозумілим, що тут протягом тривалого часу існував пантеон язичницьких слов’янських божеств. Згідно літопису, тут у 980 р. в початковий період правління князя Володи­ мира поклонялись ідолам шести слов’янських богів, головним з яких на той час був Перун. Після хрещення Русі князем Володимиром за його наказом ідоли було знищено. За літописом, Володимир “повеле рубити церкви на местах, где стояше идолы ГІеруна”. Од­ нією з перших у Києві, саме на Ста­ рокиївській горі, була збудована в Рис. 22.4. Київське капище на Старокиївській горі 996 р. Десятинна церква, зруйнована в 1240 р. ордою Батия. Логічно припустити, що її збудували саме там, де раніше стояв ідол Перуна (Фурдуй, 2002). Характерно, що Старокиївська гора знаходиться майже на тій же географічній широті (50°27'15"), що і знаменитий Стоухендж в Англії. Астрономи вважають цю широту оптимальною для спосте­ режень за Сонцем і Місяцем. Київськими біооператорами В. Цибко, В. Олійником і О. Горошко проведена зйомка центральної частини Старокиївської гори. При цьому виявлено разючий факт: тут відсутня сітка Хартмана, геополе рівне і позитивне! На цьому фоні виділяється потужна геопози гивна зона у вівтарній частині фундаменту Десятинної церкви

(права сторона, якщо стояти обличчям до вівтаря). Достатньо по­ стояти тут 10... 15 хв, як проходить втома, головний біль тощо. Ана­ логічні зони виявлені також у вівтарних частинах Софіївського со­ бору і Андріївської церкви. Фурдуй Р. С., в свій час дешифруючи дистанційні матеріали, виділив на космічному знімку Києва і прилеглих територій два дов­ гих лінеаменти, що перетинаються у вигляді букви X, та три кільцеві зони (за останніми даними він знаходить всього шість кільцевих структур, розміщених далі від центра міста, а Київ вже розрісся за межі четвертого кільця). Центр складної сітки київських геоано­ мальних зон, розташований на Старокиївській горі, співпадає з Десятинною церквою. Ядерна ділянка центрального кільця є геопозитивною, саме в неї вписуються райони найдавнішої забудови міста Ярослава і Володимира. До речі, наявність кільцевої струк­ тури у фундаменті під Києвом було підтверджено і геофізичними даними, зокрема картами магнітного і гравітаційного полів. Старий Київ був містом храмів - і не лише православних. Тут зводилися католицькі костьоли, єврейські синагоги, лютеранські церкви. З історичних джерел відомо, що за більш ніж 1500-річну історію Києва загальна кількість храмів сягала 400; принаймні у дореволюційному Києві діяло 96 храмів. Більшість їх не збереглась до наших днів через війни, пожежі, частина їх була зруйнована, й визначити нині місця, де вони стояли, можна лише на основі ста­ рих публікацій і архівних матеріалів. У 1991 р. київським істориком-архівістом Людмилою Проценко опублікована карта “Пам’ятники Києва, знищені у XX столітті” із зазначенням місць, де колись стояли зруйновані храми. Зіставивши ці місця зі схемою дешифрування космічних знімків району Києва, Фурдуй Р. С. виявив, що понад 80 % (із 96 врахова­ них) культових споруд (церкви, собори, костьоли), збудованих у XXX ст., розміщені не “як попало”, а укладаються в смугу між двома дешифрованими лінеаментами (рис. 22.5). Ймовірно, ці паралельні лінії є геопозитивними зонами, про що свідчать результати обстежень місць, де колись стояли культові споруди. Не виключено, що храми будували в центрах квадратів енергетичної сітки, більшої за розмірами, ніж сітка Хартмана. Геопатогенні зони території Києва приурочені до кільцевих зон. Усі київські кладовища лежать на кільцях. Там же знаходяться місця масових розстрілів і захоронень, таких як Бабин Яр, Биківня, Лук’янівська тюрма й інші подібні місця.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Дослідження геоенергетичної сітки та геоаномальних зон м. Києва» з дисципліни «Геофізична екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Ложный путь изобретательства
Баланс
Выстрел на дне океана
ЯКІСНІ ВЛАСТИВОСТІ ГРОШЕЙ
Аудит розрахунку фіксованого сільськогос-подарського податку і за...


Категорія: Геофізична екологія | Додав: koljan (20.04.2013)
Переглядів: 776 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП