ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія Всесвітня » Всесвітня історія

Причини незавершеного характеру англійської буржуазної революції, її головні підсумки
Англійська революція була першою буржуазною революцією, що на півтора-два століття випередила решту європейських революцій. Саме цією обставиною, обставиною часу, і пояснюється той факт, що англійська революція не була доведена до кінця. Для прикладу, у Франції буржуазія уклала з широкими народними верствами політичний союз, спрямований проти короля, дворянства, церкви. В Англії нове дворянство об'єдналося з буржуазією. А народ - вільне селянство, ремісники - ця основа армії Кромвеля - виграв від революції найменше. Здійснене у 20-3 0-х роках XVII ст. пограбування общинних земель пізніше було санкціоноване парламентом. Згідно з Бредською декларацією, усі землі, набуті до 25 квітня 1660 p., закріплювалися за їх власниками. Здійснене в ході революції колосальне розграбування земель корони та роялістів залишило народні маси у програші - щорічна рента королівської сім'ї, яка стала своєрідною компенсацією за «приватизовані» землі, виплачувалася за рахунок платників податків.
Незавершеність революції виявилася й у тому, що до союзу із земельною аристократією була допущена перш за все фінансова аристократія, натомість промислова буржуазія залишалася дещо осторонь від цього блоку протягом тривалого часу. Лише після виборчої реформи
1832 р. можна говорити про залучення промислової буржуазії до правлячої еліти як рівноправного партнера.
Важливим наслідком революції в Англії стало зникнення класичного англійського селянства. Залишилися орендарі і наймити, з одного боку, та заможні господарі - фермери, які використовували найману працю своїх односельчан - з другого. Соціальний прошарок селян-одноосібників практично вироджується і зникає.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Причини незавершеного характеру англійської буржуазної революції, її головні підсумки» з дисципліни «Всесвітня історія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Основні поняття системи супутникового зв’язку
Аудит загальновиробничих витрат
Загадка пешехода и паровоза
Діалектна лексика
Формування і використання резерву для відшко-дування можливих втр...


Категорія: Всесвітня історія | Додав: koljan (07.04.2013)
Переглядів: 808 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП