ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Товарознавство » Комерційне товарознавство

Пряно-смакові овочі
До них відносять кріп, базилік естрагон, чабер і ін. Вони додають блюдам приємний аромат. У їжу і в консервній промисловості застосовують ростки і молоді стебла.
Кріп запашний -- однорічна рослина висотою 40--120 см. Використовують свіжим як прянощі в кулінарії і консервації.
Базилік -- однорічна трав'яниста рослина висотою 20-- 40 см. Листя довгасте, черешкове, рідкозубчасте. Квітки білі або рожеві. Володіє сильним ароматом і приємним кислим смаком. Зелену масу застосовують як приправу до блюд.
Естрагон, або острогін, багаторічна трав'яниста рослина роду полину. Використовують листя і молоді стебла в свіжому або сушеному вигляді при солінні, маринуванні, приготуванні салатів і соусів.
Чебрець, або чебрець -- лікарська і ароматична рослина. Для отримання з трави ефірного масла вирощують чебрець звичайний.
Меліса лікарська -- багаторічна трав'яниста рослина. Верхівки пагонів і листя містять ефірне масло із запахом лимона. У кулінарії використовують як прянощі. Збирають листя і втечі 2--3 рази за сезон.
Коріандр -- однорічна трав'яниста рослина висотою 30-- 70 див. Стебло гіллясте, порожнисте. Плоди і зелень застосовують як прянощі. Отримувані з коріандру запашні речовини використовують в парфумерії, хлібопеченні, кондитерському виробництві.
М'ята перцева -- трав'яниста рослина висотою 30--100 cм. Має сильний приємний запах і пекучий пряний смак, що викликає в роті тривале відчуття холоду. Входить до складу зубних паст і порошків.
Тмин звичайний -- багаторічна рослина висотою 30-- 80 см. Плоди тмину і зелень застосовують як прянощі, використовують в парфумерії і медицині. Споживання тмину знижує процеси гниття і бродіння в організмі, підвищує молочну секрецію. Пряні овочі, що поступають у продажу, повинні бути свіжими, чистими, без пожовтіння, механічних пошкоджень, захворювань і землі.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Пряно-смакові овочі» з дисципліни «Комерційне товарознавство»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Стандарти ISDN
Аудит розрахункових і кредитних операцій. Мета й завдання аудитор...
Действие и противодействие
Аналогові стільникові мережі
АУДИТОРСЬКИЙ ЗВІТ ТА ВИСНОВОК


Категорія: Комерційне товарознавство | Додав: koljan (29.09.2012)
Переглядів: 634 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП