Прянощі -- це висушені частини рослин, що додаються в їжу в невеликих кількостях для додання їй специфічного смаку і аромату. За походженням всі прянощі можна розділити на вітчизняні (місцеві) і імпортні. Місцеві прянощі визначаються особливостями національної кухні регіону. У наший республіці ростуть і широко використовуються тмин, аніс, кріп, петрушка, м'ята, меліса і ін. Імпортні прянощі ще називають класичними, вони відомі і реалізуються на світовому ринку: перець чорний, запашний, гвоздика, кориця і т.д. Коли ми говоримо про прянощі, маються на увазі натуральні висушені частини рослин. По використовуваній частині рослини, прянощі можна розділити на наступні групи: насіння -- гірчиця, мускатний горіх, мускатний цвіт; плоди -- бад'ян, ваніль, кардамон; перець чорний, білий, запашний, червоний; аніс, корі-андр, тмин, кріп; квітки -- гвоздика, шафран; листя -- лавровий лист, петрушка; кора -- кориця, касія; коріння -- імбир, куркума, галаган; трави (надземна частина рослин) -- кріп, м'ята, рута, меліса, естрагон, базилік, материнка, чабер, майоран і ін.
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Прянощі» з дисципліни «Комерційне товарознавство»