ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Нерухомість та іпотека » Нерухомість в Україні

Підтвердження права власності на нерухоме майно
Підтвердження права власності на нерухоме майно в Україні регламентується відповідним нормативним документом10.
Порядок підтвердження права власності на об'єкти нерухомості перш за все регламентує організацію робіт у ФДМУ, його регіональних відділеннях з підтвердження права власності на нерухоме майно відповідно до вимог Законів України "Про приватизацію державного майна", "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)", "Про господарські тоівариства" та Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 7 лютого 2002 року №7/5 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 лютого 2002 року за №157/6445.
Він поширюється на випадки підтвердження права власності на нерухоме майно, приватизоване в складі цілісного майнового комплексу через викуп, продаж на аукціоні, за конкурсом, викуп державного майна, зданого в оренду, переданого державними органами приватизації до статутного фонду відкритого акціонерного товариства, перетвореного з державного підприємства або створеного у процесі приватизації; окремих випадках, до статутного фонду відкритого акціонерного товариства, перетвореного з державного підприємства у процесі корпоратизації.
Підлягають підтвердженню права власності тільки об'єкти нерухомого майна, будівництво яких закінчено та які прийняті в експлуатацію у встановленому порядку і знаходились на балансі підприємства на момент приватизації.
Не підлягають підтвердженню права власності тимчасові спорз^ди, а також і споруди, не пов'язані фундаментом із землею.
ФДМУ, його регіональні відділення та Фонд майна Автономної Республіки Крим здійснюють підтвердження права власності на нерухоме майно відкритим акціонерним товариствам, які створені шляхом корпоратизації, у випадках, якщо засновника ліквідовано і правонаступник відсутній або засновник офіційно відмовив ВАТ у підтвердженні права власності на нерухоме майно.
Порядок розгляду питання про підтвердження права власності на нерухоме майно
Невід'ємною частиною рішення про створення відкритого акціонерного товариства (про перетворення підприємства у відкрите акціонерне товариство) у процесі приватизації є акт приймання-передавання нерухомого майна до статутного фонду відкритого акціонерного товариства.
На вимогу відкритого акціонерного товариства, створеного у процесі приватизації (перетвореного з державного підприємства або орендного), або осіб, які відповідно до законодавства України є правонаступниками відкритого акціонерного товариства, арбітражного керуючого (розпорядника майна, Керуючого санацією, ліквідатора) у разі порушення справи про банкрутство підприємства, державний орган приватизації видає перелік об'єктів нерухомого майна, переданого у власність відкритому акціонерному товариству.
Державний орган приватизації під час оформлення акта приймання-передавання об'єкта, приватизованого як цілісний майновий комплекс шляхом викупу, продажу на аукціоні, за конкурсом, передбачає в ньому перелік нерухомого майна, що передається покупцеві.
На вимогу юридичних осіб, створених на базі об'єкта, приватизованого як цілісний майновий комплекс через викуп, продаж на аукціоні, за конкурсом, викуп державного майна, зданого в оренду з викупом, або на вимогу покупців цих об'єктів та у інших випадках державний орган приватизації видає їм перелік нерухомого майна, яке приватизоване у складі цілісного майнового комплексу.
Підтвердження права власності на нерухоме майно
Підтвердження права власності на нерухоме майно проводиться на підставі таких документів:
- даних інвентаризаційних описів основних фондів, складених на дату оцінки об'єкта;
- розшифровки об'єктів нерухомості за залишковою вартістю з зазначенням дати введення в експлуатацію (з урахуванням індексацій основних засобів);
- розшифровки об'єктів нерухомості, які не приватизують у складі цілісного майнового комплексу (не ввійшли до статурного фонду товариства), із зазначенням інвентарних номерів та залишкової вартості станом на дату оцінки;
- копії Державного акта про право власності на землю або на право постійного користування землею на кожну адресу;
- розрахунку земельного податку за володіння або користування земельною ділянкою за останній звітний період;
акта оцінки вартості цілісного майнового комплексу або акта оцінки
вартості майна;
актів державних комісій про прийняття в експлуатацію закінчених
будівництвом об'єктів у разі наявності;
довідки з органів місцевого самоврядування про місцезнаходження (адресу) об'єктів нерухомості;
переліку нерухомого майна із зазначеною залишковою вартістю, інвентарних номерів за підписом керівника та головного бухгалтера підприємства станом на дату оцінки;
завірених копій установчих документів, які підтверджують
правонаступництво підприємства;
аудиторського висновку (в разі відсутності документів, що стосуються
бухгалтерського обліку);
переліку нерухомого майна, що с власністю орендаря (для орендних
підприємств станом на дату оцінки);
затвердженого плану приватизації (плану розміщення акцій) або нотаріально посвідченого договору купівлі-продажу об'єкта приватизації.
У разі відсутності або неможливості надання підприємством цих документів, для підготовки зазначених документів залучається юридична особа, яка має дозвіл на проведення аудиторської та оціночної діяльності та здійснює роботи з підготовки документів для підтвердження права власності на нерухоме майно на підставі укладеного договору.
Державний орган приватизації у разі необхідності може запросити додаткові матеріали, що стосуються приватизації підприємства.
На вимогу відкритого акціонерного товариства або покупця об'єкта приватизації державний орган приватизації видає підтвердження права власності на окремі будівлі, споруди та нежитлові приміщення, які передані до статутного фонду відкритого акціонерного товариства ізбо у власність покупцю.
Вимоги щодо оформлення документів
Зазначені переліки об'єктів нерухомого майна та акти приймання-передавання зазначеного майна підписують Голова ФДМУ, його заступники або начальники регіональних відділень.
Підписані документи засвідчуються державним органом приватизації в установленому порядку.
Акти приймання-передавання нерухомого майна та переліки нерухомого майна готують в 4 примірниках. На підставі звернення підприємства або осіб, які відповідно до законодавства України є правонаступниками цього підприємства, державний орган приватизації може розглянути питання щодо видачі дубліката акта або переліку.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Підтвердження права власності на нерухоме майно» з дисципліни «Нерухомість в Україні»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Банки в ролі андеррайтерів
Аудит амортизації необоротних активів
РОЗРАХУНКИ В ІНВЕСТИЦІЙНІЙ СФЕРІ
НЕБАНКІВСЬКІ ФІНАНСОВО-КРЕДИТНІ УСТАНОВИ
Мешканці верхніх поверхів старіють швидше, ніж їх сусіди знизу


Категорія: Нерухомість в Україні | Додав: koljan (21.05.2012)
Переглядів: 720 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП