ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у галузях економіки

Облік загальновиробничих витрат
Згідно з обліковою політикою «Укрзалізниці» загальновиробничі витрати обліковують на двох субрахунках: 911 — Загальновиробничі витрати з перевезень, 912 — Загальновиробничі витрати з допоміжної діяльності. Облік цих витрат ведеться у розрізі затвердженої «Укрзалізницею» номенклатури статей витрат. Загальновиробничі витрати поділяються на постійні та змінні. Перелік статей постійних та змінних витрат підприємств залізничного транспорту наведено у

Особливості бухгалтерського обліку на підприємствах залізничного транспорту

171

додатку до Облікової політики «Укрзалізниці». Так, до постійних витрат віднесено такі статті: амортизація основних засобів, витрати на обов’язкове страхування, знижка вартості форменого одягу, витрати на винахідництво і раціоналізацію та ін. До змінних віднесені такі статті загальновиробничих витрат: утримання загальновиробничого персоналу, витрати на відрядження виробничого персоналу, утримання резервного рухомого складу, поточний ремонт основних засобів загальновиробничого призначення, нестачі в межах норм природного убутку і т. ін. Усі підприємства і організації, що належать до сфери управління «Укрзалізниці», зобов’язані дотримуватися положень, передбачених Обліковою політикою «Укрзалізниці». Кожен відокремлений підрозділ підприємств залізничного транспорту веде самостійно облік загальновиробничих витрат і розподіляє їх та відносить на витрати основного виробництва відповідно до П(С)БО 16 «Витрати». При цьому дебетують, як правило, рахунок 23 «Виробництво» (різні субрахунки) і кредитують рахунок 91 «Загальновиробничі витрати».

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Облік загальновиробничих витрат» з дисципліни «Бухгалтерський облік у галузях економіки»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ІНДИКАТИВНЕ ПЛАНУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙ
Затвердження
Економічні нормативи, що регулюють діяльність комерційного банку
Умови кредитної угоди
АТ-команди


Категорія: Бухгалтерський облік у галузях економіки | Додав: koljan (30.03.2012)
Переглядів: 861 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП