ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у галузях економіки

Облік у СФГ за іншими формами
Фермерські господарства, які відповідають статусу середніх та великих сільськогосподарських підприємств, ведуть облік згідно з П(С)БО, використовуючи План рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджений наказом МФУ 30.11.99 р. № 291 (зі змінами і доповненнями) за однією з обраних форм обліку. При застосуванні журнально-ордерної форми використовують, як правило, регістри, рекомендовані наказом МАПУ від 07.03.2001 р. № 49, розглянуті у попередніх розділах цієї теми.

94

ГЛАВА 2

Питання для самоконтролю 1. Перелічіть особливості сільськогосподарського виробництва та охарактеризуйте їх вплив на організацію бухгалтерського обліку. 2. Назвіть основні нормативні документи, які регулюють організацію та методику ведення обліку в сільському господарстві. 3. Перелічіть специфічні субрахунки, що використовуються для ведення обліку витрат і готової продукції у сільськогосподарських підприємствах. 4. Наведіть приклади спеціалізованих галузевих форм первинних документів, що застосовуються у сільському господарстві. 5. Наведіть основні регістри журнально-ордерної форми обліку для сільськогосподарських підприємств. 6. Розкрийте особливості формування і відображення в обліку неподільного та пайового капіталу в сільськогосподарських кооперативах. 7. Наведіть основні статево-вікові групи сільськогосподарських тварин і птиці, за якими ведуть аналітичний облік їх наявності та руху. 8. Наведіть основні первинні документи та облікові регістри з обліку наявності та руху сільськогосподарських тварин і птиці. 9. Наведіть приклади бухгалтерських проведень з обліку руху сільськогосподарських тварин. 10. Наведіть основні первинні документи з обліку витрат і виходу продукції рослинництва. 11. Охарактеризуйте послідовність розподілу витрат і калькулювання собівартості продукції у сільськогосподарських підприємствах. 12. Наведіть характерні особливості визначення собівартості продукції окремих сільськогосподарських культур. 13. Назведіть основні первинні документи з обліку витрат та виходу продукції тваринництва. 14. Наведіть приклади аналітичних рахунків з обліку витрат у рослинництві і тваринництві. 15. Розкрийте особливості визначення собівартості продукції в окремих галузях тваринництва. 16. Наведіть приклади бухгалтерських проводок з обліку витрат на формування основного стада, закладання і вирощування багаторічних насаджень. 17. Наведіть виробництва, які у сільськогосподарських підприємствах відносять до підсобних промислових.

Облік у сільськогосподарських підприємствах

95

18. Охарактеризуйте порядок обліку витрат та обчислення собівартості продукції підсобних промислових виробництв у сільськогосподарських підприємствах. 19. Перелічіть виробництва, які відносять у сільськогосподарських підприємствах до допоміжних, та назвіть рахунки для обліку витрат таких виробництв. 20. Наведіть регістри аналітичного обліку витрат та охарактеризуйте методику визначення собівартості послуг допоміжних виробництв. 21. Охарактеризуйте методику обліку витрат та калькулювання собівартості робіт живої тяглової сили. 22. Розкрийте особливості обліку витрат машинно-тракторного парку і калькулювання собівартості польових і транспортних робіт тракторів. 23. Охарактеризуйте порядок оцінки та відображення в обліку виходу продукції рослинництва і тваринництва згідно з П(С)БО 30 «Біологічні активи». 24. Наведіть приклади основних бухгалтерських проводок з обліку реалізації сільськогосподарської продукції та визначення фінансових результатів. 25. Дайте характеристику фіксованого сільськогосподарського податку та розкрийте порядок його відображення в обліку. 26. Охарактеризуйте особливості організації обліку в селянських фермерських господарствах. 27. Охарактеризуйте методику ведення обліку в селянських (фермерських) господарствах за простою та спрощеною формами. Література до теми 1. Закон України «Про селянське (фермерське) господарство» від 20.12.91 р. № 2009-Х11. 2. Закон України «Про фіксований сільськогосподарський податок» від 03.02.99 р. № 414-Х1У. 3. Положення ( стандарт) бухгалтерського обліку 30 «Біологічні активи». Затверджено наказом МФУ від 18.11.2005 р. № 790. 4. Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку біологічних активів. Затверджено наказом МФУ від 29.12.2006 р. № 1315. 5. Про організацію ведення бухгалтерського обліку та складання фінанасової звітності в системі Міністерства аграрної політики України. Затверджено наказом МАПУ від 01.11.2000 р. № 216. 6. Методичні рекомендації з планування, обліку і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) сільськогосподарсь-

96

ГЛАВА 2

ких підприємств. Затверджено наказом МАПУ від 18.05.2001 р. № 132. 7. Методичні рекомендації з організації та ведення бухгалтерського обліку за журнально-ордерною формою на підприємствах агропромислового комплексу. Затверджено наказом МАПУ від 07.03.2001 р. № 49. 8. Методичні рекомендації з організації та ведення бухгалтерського обліку в селянських (фермерських) господарствах. Затверджено наказом МАПУ від 02.07.2001 р. № 190. 9. Методичні рекомендації щодо відображення в бухгалтерському обліку операцій з формування власного капіталу та залучення майна колишніх членів колективних сільськогосподарських підприємств новоствореними підприємствами. Затверджено наказом МАПУ від 02.07.2001 р. № 190. 10. Бухгалтерський облік на сільськогосподарських підприємствах: Підручник.- 2-ге вид., перероб. і допов. / За ред. проф. М.Ф. Огійчука. — К.: Вища освіта, 2003. — 800 с. 11. Облік сільськогосподарської діяльності /За ред. В.М. Жука. — К., 2007. — 368 с.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Облік у СФГ за іншими формами» з дисципліни «Бухгалтерський облік у галузях економіки»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит збереження запасів
Аудит акцизного збору
Класифікація кредитів комерційних банків
Робота з проблемними кредитами і заходи впливу на них
Інвестиційний процес у державі з ринковою економікою


Категорія: Бухгалтерський облік у галузях економіки | Додав: koljan (30.03.2012)
Переглядів: 1410 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП