ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у галузях економіки

Проста форма обліку в СФГ
При застосуванні простої форми обліку основним обліковим регістром є «Книга обліку доходів та витрат», форма якої рекомендована Міністерством аграрної політики України. Облік у цій книзі ведуть за принципом «затрати-випуск», тобто окремо реєструють доходи за їх видами та витрати за елементами. Порівнянням доходів з витратами визначають фінансовий результат господарювання. Наявність засобів господарства та джерел їх утворення в книзі не відображають. При бажанні окремо ведуть облік розрахунків з покупцями та постачальниками. Надходження грошей від покупців відображають у книзі у графі «Відмітка про одержання» (табл. 2.7). Особливістю простої форми обліку в СФГ є те, що куплені матеріальні цінності відразу списують на витрати діяльності. При цьому, якщо СФГ не є платником ПДВ, то сума останнього відноситься на витрати виробництва. У кінці звітного періоду проводять інвентаризацію запасів та визначають зміну їх залишків порівняно з початком періоду. Якщо залишки зросли, то на суму їх приросту зменшують витрати діяльності, а якщо зменшилися — то, відповідно, збільшують витрати звітного періоду (року). На основні засоби, що належать СФГ, нараховують амортизацію за нормами, затвердженими наказом (розпорядженням)

Таблиця 2.7 КНИГА 200 р. (період) селянського (фермерського) господарства

обліку доходів та витрат за

____________________________________________________ (повна назва) (ліва сторона)
Доходи за видами Загальна Фінансовий Податкове сума результат: зобов’язанНадзвидоходів прибуток (+) ня чайні чи збиток (–) доходи 8 9 10 11 12 Відмітка про одержання 13

№ з/п

Дата

Номер банківського або касового документа Виручка від реалізації продукції (робіт, послуг) 5 6 7

Зміст запису

Облік у сільськогосподарських підприємствах

1 2 3 Решта на 01.01.200 р.

4

Всього на 31.12.200 р.

(права сторона)
Інші витрати 22 Надзвичайні витрати 23 Загальна ПодаткоВилучення сума вий коштів (витрати витрат кредит за рахунок доходу) 24 25 26

Номер Витрати за елементами Зміст банківського запи- Матеріальні Амортизація або касового су витрати документа, тощо 14 15 16 17 18 19 20 21 Решта на 01.01.200 р.

№ Дата з/п

Всього на 31.12.200 р.

87

88

ГЛАВА 2

керівника фермерського господарства. Норми амортизації визначають згідно з вимогами П(С)БО 7. Амортизація на продуктивну худобу не нараховується. У СФГ з простою формою обліку не відображають внутрішньогосподарський оборот та споживання власної продукції на виробничі потреби (на насіння, корми тощо). Але використання власної продукції на особисте споживання членів фермерського господарства або на благодійні цілі відображають як «Вилучення коштів (витрати за рахунок доходу)» і оцінюють за середніми реалізаційними цінами (справедливою вартістю). При визначенні фінансового результату господарювання вартість продукції, використаної на особисте споживання, необхідно додати до суми одержаного доходу від реалізації. Для складання балансу (при бажанні) використовують матеріали інвентаризації цінностей і розрахунків та відомості обліку основних засобів, де відображають рух основних засобів і суму нарахованої амортизації за звітний період. За бажанням власника можна вести в окремих відомостях аналітичний облік тварин і птиці, багаторічних насаджень, витрат незавершеного виробництва тощо.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Проста форма обліку в СФГ» з дисципліни «Бухгалтерський облік у галузях економіки»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Здійснення розрахунків в іноземній валюті по зовнішньоекономічних...
Організаційна структура банку та управління ним
Аудит збереження запасів
Пароніми
Класифікація кредитів комерційних банків


Категорія: Бухгалтерський облік у галузях економіки | Додав: koljan (30.03.2012)
Переглядів: 801 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП