ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Особливості визначення фінансових результатів та їх відображення в обліку Росії
Методологічні засади формування у бухгалтерському обліку інформації про доходи та її розкриття російськими підприємствами визначаються ПБО 9 "Доходи".
Доходами організації визнається збільшення економічних вигод в результаті надходження активів (грошових коштів, іншого майна) і/або погашення зобов'язань, що призводять до збільшення капіталу даної організації, за винятком внесків учасників (власників майна).
Але деякі надходження доходами не визнаються (рис. 10.7).

Рис. 10.7. Надходження підприємств, які не можна визнати доходами
Доходи організації залежно від їх характеру, умов отримання і напрямів діяльності організації поділяються на:
1) доходи від звичайної діяльності;
2) операційні доходи;
3) позареалізаційні доходи.
Для цілей бухгалтерського обліку в Росії організація самостійно визнає надходження доходами від звичайних видів діяльності або іншими надходженнями виходячи з вимог ПСО 9, характеру своєї діяльності, виду доходів і умов їх отримання.
-430-

Розділ 10. Особливості обліку доходів та витрат
витра
и
Доходами від звичайної діяльності є виручка від продажу продукції і товарів, надходження пов'язані з виконанням робіт, наданням послуг, операційні, позареалізаційні доходи тощо:-
Надзвичайними доходами вважаються надходження, які виникають як наслідки надзвичайних обставин господарської діяльності (стихійного лиха, пожару, аварії, націоналізації тощо), страхове відшкодування, вартість матеріальних цінностей, що залишаються від списання непридатних до відновлення і подальшого використання активів тощо.
В бухгалтерському обліку виручка визнається доходом при наявності наступних умов (рис. 10.8).

Рис. 10.8. Умови визнання доходу від реалізації продукції Якщо щодо грошових коштів чи інших активів, отриманих організацією в оплату, не виконано хоча б одну із названих умов, то в бухгалтерському обліку організації визнається кредиторська заборгованість, а не виручка.
Якщо сума виручки від продажу продукції, виконання робіт, надання послуги не може бути визначена, то вона в бухгалтерському обліку визнається в розмірі понесених витрат на виготовлення даної продукції, виконання даної роботи, надання даної послуги, що будуть в подальшому відшкодовані організації.
У звіті про прибутки та збитки доходи організації за звітний період відображаються з поділом на виручку, операційні доходи, позареалізаційні доходи, а у випадку виникнення - надзвичайні доходи.
- 431 - v

Виручка, операційні і позареалізаційні доходи (виручка від продажу продукції (товарів), виручка від виконання робіт, (надання послуг)), що становлять п'ять і більше відсотків від загальної суми доходів організації за звітний період, відображаються за кожним видом окремо.
Щодо обліку витрат діяльності, то останні в Росії регламентуються Положенням з бухгалтерського обліку 10 "Витрати організації". Згідно даного Положення витрати залежно від їх характеру, умов здійснення і напрямків діяльності організації поділяються на:

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Особливості визначення фінансових результатів та їх відображення в обліку Росії» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Контроль за дотриманням розрахункової дисципліни
Аудит збору на обов’язкове державне пенсійне страхування
Методи оцінки реальних інвестиційних проектів
Аудит пайового капіталу
БАНК МІЖНАРОДНИХ РОЗРАХУНКІВ


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 606 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП