ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Рефінансування зобов'язань
В умовах напруженої фінансової ситуації і нестачі оборотного капіталу компанія може спробувати перетворити своє короткострокове зобов'язання на довгострокове, що дозволить відтягнути його оплату за рахунок поточних активів. Відповідно до ЗПБО США компанія-боржник має право відобразити у фінансовій звітності короткострокове зобов'язання як довгострокове за умови, що до моменту надання звітності дана
- 402 -

Розділ 9. Особливості обліку зобов'язань
компанія реально зможе домовитися зі стороною, перед якою вона має це зобов'язання, про його оплату протягом кількох звітних періодів або домовитися з третьою стороною, яка оплатила б дане короткострокове зобов'язання компанії в обмін на її довгострокове зобов'язання. Такі домовленості повинні мати юридичну силу і бути засвідченими документально. Причому у відповідних контрактах сторони повинні прийняти зобов'язання не переривати дану домовленість.
Найважливішою вимогою ЗПБО США при конвертації короткострокових зобов'язань в довгострокові є відображення в примітках до балансового звіту наступної інформації:
■=> загальний опис фінансової угоди по рефінансуванню;
О умови довгострокового зобов'язання, яке прийняла на себе компанія Замість короткострокового;
■=> при погашенні короткострокового зобов'язання шляхом надання
кредитору акцій компанії повинні бути вказані види цих акцій, номінал та
інші умови розміщення у кредитора. ,
Відповідно до СФО 6 (п. 12) США сума короткострокового зобов'язання, яке переводиться в Іншу категорію, не повинна перевищувати фактичних доходів, отриманих від випуску нового довгострокового зобов'язання або суми можливого рефінансування, встановленого договором.
Нерідкими є ситуації дострокового погашення довгострокового зобов'язання. Воно може бути обумовлено рядом причин і змін в умовах господарської діяльності, що надала позику компанії. Насамперед, дострокове погашення боргу призводить до збільшення частки власного капіталу як джерела фінансування діяльності компаній, що, в свою чергу, відкриває більш широкі можливості для розміщення нових позик.
Відповідно до ЗПБО США прибутки чи збитки, що виникають у випадку дострокового погашення позик, класифікуються як екстраординарні. При проведенні класифікації прибутків та збитків конвертація облігацій (включаючи конвертацію з використанням додаткових фінансових стимулів) не вважається достроковим погашення заборгованості, оскільки вона здійснюється за ініціативою держателя облігацій. Крім того прибутки і збитки не розглядаються як екстраординарні, якщо дострокове погашення частини боргу передбачено угодою на його розміщення. Така умова може бути передбачена в контракті для підтримання певного резервного фонду по забезпеченні позики. В такому випадку вони розглядаються як складові частини звичайного доходу, що отримується від діяльності компаній.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Рефінансування зобов'язань» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Наголос
Технічні засоби для організації локальних мереж типу ETHERNET. Пр...
Аудит установчих документів
Аудит податків. Мета і завдання аудиту
СТВОРЕННЯ І РОЗВИТОК ГРОШОВОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 991 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП