ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Облік операцій в іноземній валюті в Швейцарії
Фонд рекомендацій з бухгалтерського обліку та звітності Швейцарії зазначає 3 методи перерахунку статей бухгалтерської звітності зарубіжних дочірніх компаній:
О метод курсу на кінець періоду (поточного курсу);
■=> тимчасовий метод;
■=> грошовий (негрошовий) метод.
Перші два методи аналогічні тим, які описані в МСБО 21 "Вплив зміни валютного курсу": при використанні першого методу всі статті балансу, крім акціонерного капіталу, переоцінюють за курсом на кінець періоду, а виручку і витрати конвертують за курсом на кінець періоду або середнім курсом за період. Різниці, які виникли при перерахунку балансових статей, обліковуються в складі акціонерного капіталу, різниці від переоцінки виручки і витрат за середнім курсом можна включати до складу доходів або до акціонерного капіталу.
- 364 -

Розділ 8. Особливості обліку коштів, розрахунків та інших активів
Тимчасовий метод проводить межу між грошовими статтями, які конвертуються за курсом на кінець періоду, і негрошовими статтями, які конвертуються за початковим курсом. Виручку і витрати конвертують за курсом на дату здійснення операції за винятком амортизації, яка конвертується за тим же курсом, що й відповідна балансова стаття. Різницю, що виникає при перерахунку, відображають як дохід.
Грошовий (негрошовий) метод відрізняється від тимчасового методу тим, що всі негроїдові статті конвертують за початковим курсом незалежно від того, чи коригувалась їх вартість. Різницю можна відображати в звіті про прибутки і збитки або включати до складу акціонерного капіталу.
Дочірні компанії, які більш незалежні від материнської компанії, застосовують метод курсу на кінець періоду (поточного курсу). Бухгалтерська звітність компанії, діяльність якої є невід'ємною частиною материнської, повинна трансформуватися з використанням тимчасового методу. Ці правила можуть застосовуватися, але вони не обов'язкові.
Більшість компаній конвертують статті в іноземній валюті за курсом на кінець періоду і відображають різницю в складі доходів. Частина компаній ділить курсові різниці за довгостроковими інвестиціями до складу нерозподілених прибутків. Деякі фірми конвертують дебіторську та кредиторську заборгованість за форвардними контрактами з використанням майбутніх контрактних курсів.
В таблиці 8.3 наведено узагальнюючу інформацію щодо практики відображення в обліку перерахунку іноземної валюти в окремих країнах. Таблиця 8.3. Відмінності у світовій практиці бухгалтерського обліку
Методибухгалтерського обліку Австралія Канада I Німеччина Японія Нідерланди Швеція Швейцарія Великобританія США
Часовий метод перерахунку іноземної валюти - Так Ні* Ні* - Ні* Ні** Ні* Ні* Так
Позареалізаційні прибутки або збитки від перерахунку національної валюти, відображені у складі звітного прибутку - Так - - Ні" - Ні"" \ Ні Так
Примітки:* - використання методу поточної ставки обсягу для перерахунку національної валюти** - монетарний / немонетарний підхід" - включається до власного капіталу"" - позареалізаційні прибутки або збитки належать до майбутніх звітних періодів

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Облік операцій в іноземній валюті в Швейцарії» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: СВІТОВА ТА МІЖНАРОДНА ВАЛЮТНІ СИСТЕМИ
Задача о железном пруте
Планування діяльності аудиторських фірм
АУДИТ ОКРЕМИХ СПЕЦИФІЧНИХ ЦИКЛІВ ТА РАХУНКІВ
БАНК МІЖНАРОДНИХ РОЗРАХУНКІВ


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 786 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП