ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Концепція капіталу (концепція збереження капіталу)
Згідно з МСБО, фінансова концепція капіталу прийнята більшістю підприємств при складанні фінансових звітів. Згідно з фінансовою концепцією капіталу, такого як інвестовані кошти або інвестована купівельна спроможність, капітал є синонімом чистих активів або власного капіталу підприємства. Згідно з фізичною концепцією капіталу, такого як виробнича потужність, капітал розглядається у вигляді продуктивності підприємства, основаної, наприклад, на одиницях продукції за день.
-158-

Розділ 2. Система бухгалтерського обліку: національний аспект
З концепції капіталу випливають інші такі як:
<=> збереження фінансового капіталу. Згідно з цією концепцією, прибуток заробляється тільки якщо фінансова (або грошова) сума чистих активів на кінець періоду перевищує фінансову (або грошову) суму чистих активів на початок періоду після вилучення будь-яких виплат власникам або внесків власників протягом цього періоду. Збереження фінансового капіталу може вимірюватись в номінальних грошових одиницях або в одиницях постійної купівельної спроможності;
■=> збереження фізичного капіталу. Згідно з цією концепцією, прибуток отримується, тільки якщо фізична виробнича потужність (або продуктивність) підприємства (або ресурси чи кошти, необхідні для досягнення такої потужності) на кінець періоду перевищує фізичну виробничу потужність на початок періоду після вилучення будь-яких виплат власникам та внесків власників протягом цього періоду.
Принципова різниця між даними концепціями полягає у трактуванні впливу змін у ціні активів та зобов'язань підприємства. Загалом, підприємство зберігає свій капітал, якщо на кінець періоду воно мало стільки ж капіталу, як і ла початок періоду. Будь-яка сума, ■ що перевищує суму, необхідну для збереження капіталу на початок періоду є прибутком.
Концепція збереження капіталу давно існує в бухгалтерському обліку. В її основі лежить ідея про те, що з метою захисту інтересів кредиторів величина капіталу господарюючого суб'єкта до розподілу дивідендів повинна зберігатися на незмінному рівні.
У Новій Зеландії з прийняттям Закону про компанії, концепція збереження капіталу замінюється перевіркою платоспроможності. Відповідно до цього закону директори компаній можуть на свій розсуд передавати акціонерам засоби компанії з умовою, що після такого розподілу компанія не втратить платоспроможності.
Вивчення загальних закономірностей регулювання різних систем обліку базується на реальному уявленні про сучасний економічний розвиток, основні тенденції. З розвитком міжнародних політичних, суспільних, і, передусім, економічних зв'язків необхідно вносити відповідні зміни в національний облік, але не як доповнення, а як невід'ємну частину мислення, дослідження, вивчення та практики. З іншого боку, різноманітність внутрішніх умов, що визначаються національно-культурними відмінностями, ставить багато нагальних проблем в дослідженні міжнародних принципів обліку. В цьому контексті вивчення, так званих загальноприйнятих принципів обліку - це основа для розуміння системи регламентації обліку будь-якої країни.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Концепція капіталу (концепція збереження капіталу)» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит надзвичайних доходів і витрат
Визначення вартості капіталу
ФУНКЦІЇ ГРОШЕЙ
Поняття ISDN
Програмне забезпечення та основні стандарти АРІ для комп’ютерної ...


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 1457 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП