ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Концептуальні основи бухгалтерського обліку
Щоб забезпечити дотримання цих вимог, формування облікової інформації повинно здійснюватись на підставі певних загальноприйнятих єдиних принципів, правил, норм, сукупність яких складає єдину концептуальну основу бухгалтерського обліку.
Історично в кожній країні сформувались свої концептуальні норми обліку. їх порівняльний аналіз надає картину схожості майже всіх принципів та правил обліку; відмінності полягають лише в назві або іншій інтерпретації, що пов'язана, насамперед, з національними особливостями та традиціями кожної країни.
Відповідно до словників концепція (від лат. conceptio - розуміння, система) - 1) система поглядів, те чи інше розуміння явищ, процесів; 2) єдиний визначний замисел. З бухгалтерської точки зору концепція - це сукупність основних теоретичних принципів ведення обліку та складання звітності. Вона покликана бути основою розробки нових та перегляду діючих нормативних актів з бухгалтерського обліку; прийняття рішень, які ще не врегульовані нормативними актами; допомагати користувачам бухгалтерської інформації в розумінні даних, що містяться в бухгалтерській звітності; забезпечувати спеціалістів, які зайняті регулюванням бухгалтерського обліку, інформацією про підходи, що використовуються при проведенні цієї роботи.
Концептуальна основа, за визначенням Ради зі стандартів фінансового обліку США, - це узгоджена система взаємопов'язаних цілей та принципів, на підставі якої можлива розробка незаперечних стандартів і яка визначає природу, функції та межі фінансового обліку та звітності.
Роль концепцій обліку не можна недооцінювати. По-перше, вони формують логічний кістяк, на основі яких були створені існуючі стандарти,
-130-

тобто концепції пояснюють взаємозв'язок між стандартами. По-друге, стандарти та самі концепції не є застиглими раз та на завжди даними. Вони підлягають коригуванням, які пов'язані зі зміною економічних реалій, а також характеру тих чи інших облікових показників. По-третє, господарське практика в різних секторах в більшості випадків змінюється, більш того, виникають нові напрямки та цілі економічної діяльності, нові типи операцій, для яких стандарти ще не були розроблені. В таких ситуаціях відображення ряду найважливіших показників бухгалтерського обліку та звітності набуває в значній мірі суб'єктивної основи, або починає залежати від особового судження та оцінки укладачів. Досить важливо, щоб такі судження та оцінки будувалися в руслі принципів відображення облікових даних, які склалися тобто на основі тих самих принципів та концепцій, які в кінцевому підсумку є гарантією інтересів користувачів фінансової звітності.
Концепції обліку можна поділити на загальні та окремі. Загальн: концепції обліку відображають системи поглядів декількох країн, окремі -систему поглядів однієї країни.
Сукупність елементів складових концепції складають загальну основ) побудови обліку як в цілому, так і в окремих країнах (рис. 2.20).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Концептуальні основи бухгалтерського обліку» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Структура системи пейджингового зв’язку
Основні поняття електронної пошти, списки розсилки, телеконференц...
Модель протоколів INTERNET
ІНДИКАТИВНЕ ПЛАНУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙ
ФІНАНСОВА ДІЯЛЬНІСТЬ У СИСТЕМІ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ЗАВДАНЬ ФІНАНСОВОГО...


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 1764 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП