ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Організація процесу стандартизації в Новій Зеландії
Організація процесу стандартизації в Новій Зеландії зазнала з часом значних змін. В 1958-1965 pp. Товариство бухгалтерів Нової Зеландії (ТБНЗ) майже дослівно виконувало вказівки Англійського інституту і лише після 1965 р. почався розвиток новозеландських стандартів. В них ще був помітний сильний вплив зарубіжних ідей, зокрема британських та американських. Розробку обов'язкових для дотримання стандартів Товариство бухгалтерів Нової Зеландії вперше почало в 1974 р.
В жовтні 1988 р. був сформований Міністерський комітет з розслідування, який очолив Рассел Спенсер. Комітет Спенсера піддав критиці якість фінансової звітності та рівень дотримання облікових стандартів в Новій Зеландії. Комісія з цінних паперів підтримала позиції комітету та виступила за заснування Спостережної ради з розробки і затвердження стандартів бухгалтерського обліку.
В травні 1991 р. ТБНЗ, Новозеландська фондова біржа та Комісія з цінних паперів склали спільне звернення до міністра юстиції, в якому серед інших питань рекомендували створити незалежну Раду зі стандартів бухгалтерського обліку. Наприкінці 1991 р. парламенту Нової Зеландії був
-123 -

Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах
представлений документ щодо фінансової звітності, до якого увійшли багато запропонованих раніше вказівок. В лютому 1992 р. Товариство бухгалтерів Нової Зеландії випустило проект концептуальної основи фінансової звітності в Новій Зеландії, який включав сім розділів.
До листопада 1992 р. за розробку облікових стандартів відповідала Рада із бухгалтерських досліджень і стандартів, яка щорічно призначала функціональні комітети, які формували робочі групи спеціалістів для проведення досліджень за конкретними напрямами. В листопаді 1992 р. Спостережна рада з розробки стандартів ТБНЗ була розпущена та замінена двома новими організаціями: Радою зі стандартів фінансової звітності (РСФЗ) та Радою з облікової практики. РСФЗ відповідає за підготовку стандартів фінансової звітності, публікацію тлумачень таких стандартів, проведення науково-дослідної роботи з питань представлення фінансової звітності та консультації з іншими сторонами, які мають до неї відношення.
З введенням в 1993 р. в дію Закону про фінансову звітність та чергового Закону про компанії, стандартам бухгалтерського обліку була надана юридична підтримка, а бухгалтерський облік в Новій Зеландії вступив в нову епоху спільного регулювання силами бухгалтерів та держави.
Закон вимагав від емітентів цінних паперів подання фінансової звітності, яка виконана згідно з загальноприйнятою практикою бухгалтерського обліку та достовірно відображає стан справ. В результаті стандарти стали обов'язковими для всіх компаній, що проводять відкриту емісію цінних паперів, крім таких, які спеціально звільнені від цього законом чи іншими відповідними нормативними актами.
Відповідно до нової організаційної структури, яка почала діяти в Новій Зеландії в 1993 р., за формулювання та введення в дію Закону про корпорації відповідає міністр юстиції. Він призначає Регісіратора компаній, а також членів Комісії з цінних паперів та біржових операцій і Спостережну раду з розробки стандартів бухгалтерського обліку. По відношенню до Закону про корпорації міністр юстиції виконує ту ж функцію, що й генеральний прокурор Австралійського Союзу.
Закон про подання фінансової звітності 1993 р. визначає ТБНЗ звичайним джерелом стандартів. Хоча стандарти можуть пропонуватися й іншими організаціями, стандарти фінансової звітності, затверджені

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Організація процесу стандартизації в Новій Зеландії» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ВАРТІСТЬ ГРОШЕЙ
Визначення грошових потоків з неопрацьованих первин-них даних
Розвиток пейджингу в Україні
СТАБІЛЬНІСТЬ БАНКІВ І МЕХАНІЗМ ЇЇ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
Технологічний процес розробки і просування сайтів


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 678 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП