ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Державне регулювання бухгалтерського обліку Китаю
Державне регулювання бухгалтерського обліку панувало в Китаї протягом всієї його історії та отримало найповніше завершення після 1949 p., коли були створені різні види галузевого обліку.
Куайцзифа (кит. - законодавство з бухгалтерського обліку) - це загальна назва правових норм, які регулюють економічні відносини, що виникають при веденні державними органами та підприємствами бухгалтерського обліку. При цьому бухгалтерський облік є видом
-92-

Розділ 2. Система бухгалтерського обліку: національний аспект
управлінських дій з проведення розрахунків і контролю господарської діяльності та складає важливу частину економічного управління.
Перша згадка про правову регламентацію бухгалтерського обліку в Китаї належить ще до XI ст. В регламенті "Чжоулі - Тянь-гуань" говориться про щоденне та щомісячне зведення даних, річний звіт, а також про чиновника, який відповідає за розрахунок надходжень та видатків, податків та зборів. Починаючи з Цинь (221 - 207 pp. до н.е.) та Хань (206 р. до н.е. -8 р. н.е.), всі династії створювали бухгалтерські структури та призначали осіб, які відповідали за складання звітності, а також розроблювали правові постанови.
В 1914 р. урядом Китайської Республіки було опубліковано першу частину Закону "Про бухгалтерський облік". Потім були опубліковані деякі спеціальні положення - в 1915 р. - "Правила ведення бухгалтерського обліку на залізничних дорогах", (в 1921 р. вони вийшли в новій редакції). Після 1927 р. Гоминьданівський уряд Опублікував "Правила бухгалтерського обліку", "Метод єдиної системи бухгалтерського обліку" та ряд інших актів. У 1935 р. був опублікований Закон "Про бухгалтерський облік", а в 1947 р. - Закон "Про бухгалтерів". Ця законодавча активність в Китаї свідчила про значимість бухгалтерського обліку та відображала загальне ставлення в світ] до правової регламентації.
Після створення Китайської Народної Республіки (КНР) в грудні 1949 р. в рамках уряду була створена спеціальна структура, в підпорядкуванні якої знаходилась система бухгалтерського обліку держави. В 1950 р. були опубліковані "Система бюджетної звітності народних урядів кожного рівня" і "Система бюджетної звітності одиниць народних урядів кожного рівня". В січні 1951 р. державна адміністративна Рада КНР надала Міністерству фінансів право на управління системою бухгалтерського обліку всіх державних підприємств. З цьоцо часу всі системи звітності розроблювались та затверджувались цим міністерством і лише тоді опубліковувались. Цікавим було те, що урядом регулярно проводились конференції, на яких обговорювались та вносилися корективи до нормативних актів.
Так, перша конференція з фінансового управління та бухгалтерського обліку відбулася в листопаді 1951 p., під час якої були визначені об'єкти бухгалтерського обліку промислових підприємств і розроблені єдині форми звітності. Незабаром Міністерство фінансів розробило "Метод реєстрації бухгалтерських книг і заповнення звітної документації державних підприємств", "Тимчасовий метод річного обліку (ревізії) майна державних підприємств" і "Метод ведення бухгалтерського обліку на державних промислових підприємствах". Потім в жовтні 1952 р. Міністерство фінансів КНР скликало другу конференцію, а в період з 1961 по 1965 р. було проведено ще дві, за підсумками яких вдосконалювалася єдина система бухгалтерського обліку.
-93-

Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах
Ведення бухгалтерського обліку в сучасному Китаї побудоване на двох основних масивах. Перший - це правові акти спеціального характеру, що містять окремі вимоги з ведення бухгалтерського обліку і звітності. Другий -безпосередні базові джерела правового регулювання.
До правових актів, зокрема, відноситься Закон 1992 р. (зі змінами у 1995 р.) "Про управління стягненням податків", в якому міститься спеціальний розділ II "Контроль за веденням бухгалтерської звітності та іншої господарської документації". В ньому визначено, що інформація про систему та способи ведення бухгалтерської звітності платника податків, який здійснює виробничу або іншу господарську діяльність, направляється до податкових органів для зведення.
Одна з особливостей правової регламентації бухгалтерського обліку в Китаї полягає в майже обов'язковому включенні Положень про звітність до податкових актів різного рівня.
Джерелами правового регулювання виступають, насамперед, правила ведення бухгалтерського обліку та пов'язані з ними питання. До їх числа належать Закон "Про сертифікацію професійних бухгалтерів"; повідомлення Міністерства фінансів КНР та Державного комітету з реформи економічної системи "Про систему звітності експериментальних пайових підприємств" тощо. Основним в цій групі є Закон "Про бухгалтерський облік", прийнятий у 1985 р.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Державне регулювання бухгалтерського обліку Китаю» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: РОБОЧІ ДОКУМЕНТИ АУДИТОРА
ЗМІСТ ТА МЕТА МАРКЕТИНГОВОЇ ПРОДУКТОВОЇ ТА ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ІННОВАЦІ...
АО "МММ" Історія, наслідки та реклама
Еволюція стандартів стільникового зв'язку
Аудиторські процедури: зміст і послідовність проведення


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 1388 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП