ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Бухгалтерський облік: історичний аспект
Скільки існує процес обміну - стільки існує і облік. Але і сьогодні поки що нікому невідомо, хто ж дійсно став його винахідником. Витоки обліку, його перші паростки приховані від нас назавжди. Ми не знаємо їх та не можемо дізнатись. Вони зникли за багато тисячоліть до нас. Все, що ми можемо стверджувати, це те, що облік виник не відразу. Був час, коли він був не потрібний, коли всі дані про господарство вільно розміщувалися у голові однієї людини, і не тому, що в цієї людини була добра пам'ять, а просто господарство було невелике, і відомостей про нього було не дуже багато. У первісному суспільстві, де "люди завжди бояться, що весна забуде прийти на зміну зимі", а господарствб не складніше нашого домашнього, усе, що можна було намітити - робили без запису, а результати праці були відомі всім.
На питання, коли виникла бухгалтерія, вчені дають наступні відповіді: 6 тис. років тому, тобто тоді, коли почалася цілеспрямована реєстрація фактів господарського життя; 5 століть тому, коли вийшла відома в усьому
Питанням розвитку бухгалтерського обліку присвячена спеціальна праця проф. Ф.Ф. Бутинця: Історія бухгалтерського обліку. Вдвох частинах, 2001.
-12 -

Розділ 1. Загальний аспект системи бухгалтерського обліку
=> наявність та використання розвинутої системи національних бухгалтерських стандартів;
=> методи обліку та оцінки виробничих запасів, що використовуються в різних країнах;
=> національний план рахунків, побудований за певною моделлю;
=* система організації бухгалтерського обліку в масштабі підприємства;
=> методологія визначення кінцевого фінансового результату тощо.
Всі ці аспекти формують загальну систему бухгалтерського обліку в кожній країні, визначають її цілі, які досягаються відповідною системою рахунків, методами оцінки ресурсів підприємства, характерними для різних систем.
Вивчення порівняльного аналізу національних систем бухгалтерського обліку дозволяє зрозуміти, як вирішуються проблеми бухгалтерського обліку в тих чи інших країнах, чому методи та концепції обліку різних країн відрізняються один від одного,1 визначити типові моделі розвитку бухгалтерського обліку, що має особливе значення для кращого розуміння можливостей їх змін під впливом факторів зовнішнього середовища, для передбачення проблем, з якими може зіткнутися країна, а також для вибору допустимого рішення на основі досвіду країн з подібними моделями розвитку бухгалтерського обліку.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Бухгалтерський облік: історичний аспект» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Оцінювання ефективності інвестицій
Доходи, витрати і прибуток банку
Аудит доходів і витрат фінансової діяльності
РОЗВИТОК КРЕДИТНИХ ВІДНОСИН В УКРАЇНІ В ПЕРЕХІДНИЙ ПЕРІОД
ІНФОРМАЦІЙНЕ ТА НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТВОРЕННЯ НАУКОМІ...


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 1038 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП