ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації

ЗАГАЛЬНІ ПОНЯТТЯ ПРО ОПЕРАЦІЇ З ДАВАЛЬНИЦЬКОЮ СИРОВИНОЮ
Операція здавальницькою сировиною— операція зпопередньої пос тавки сировини для її дальшої переробки (обробки, збагачення чи викорис тання) на готову продукцію за відповідну плату, незалежно від кількості виконавців, а також етапів операцій з переробки цієї сировини), за умов, якщо вартість давальницької сировини на кожному етапі переробки стано вить не менше як 20 відсотків загальної вартості готової продукції.
Операції, що не передбачають попередньої поставки сировини для отримання готової продукції, або коли вартість сировини є меншою зазначених 20 відсотків, не вважаються операціями з давальниць кою сировиною.

До операцій з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах належать операції, в яких сировина замовника на конкретному етапі переробки, атакож на заключному, є основним матеріалом та її вартість становить не менш як 20 відсотків загальної вартості готової продукції, при цьому обов’язковим є попереднє здійснення поставки виконавцю давальниць кої сировини щодо повернення виготовленої з неї готової продукції замов нику. При розрахунку вартості давальницької сировини у вартості готової продукції враховуються вартість всієї вивезеної (ввезеної) давальницької си ровини та витрати з доставки цієї сировини до виконавця. Операція з да вальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах — операція 513

Л.О. Кадуріна, М.С. Стрєльнікова

зпереробки (обробки, збагачення чи використання) давальницької сирови ни в результаті технологічного процесу із зміною коду по ТН ЗЕД (неза лежно від кількості виконавців), а також етапів (операцій з переробки цієї сировини) з метою отримання готової продукції за відповідну плату. Давальницька сировина— сировина, матеріали, напівфабрикати, комп лектуючі вироби, енергоносії, ввезені на митну територію України інозем ним замовником (чи закуплені іноземним замовником за іноземну валю ту в Україні) або вивезені за її межі українським замовником для використання у виробленні готової продукції.
Давальницька сировина не може бути придбана іноземним замов ником на митній території України за національну валюту України або отримана ним у результаті проведення інших операцій, у тому числі товарообмінних. Право власності на давальницьку сировину на кожному етапі її переробки, а також на вироблену з неї готову продукцію належить замовнику.

Готова продукція— продукція (товар), вироблена звикористанням да вальницької сировини (крім тієї частини, що використовується для прове дення розрахунків за її переробку) і визначена як кінцева у контракті між замовником і виконавцем. Готова продукція може бути повернута україну замовника або реалізована замовником (чи за його дорученням виконав цем) у країні виконавця або в іншій країні. За потреби Кабінет Міністрів України визначає види продукції (товару), які не можуть класифікувати ся як готова продукція. Замовник— суб’єкт господарської діяльності, який надає давальниць ку сировину для вироблення готової продукції. Виконавець— суб’єкт господарської діяльності, який здійснює операції з давальницькою сировиною. Закон про давальницьку сировину передбачає операції з переробки давальницької сировини в різних митних режимах: x ввезення давальницької сировини іноземного замовника на митну те риторію України з метою одержання готової продукції; x купівля за іноземну валюту іноземним замовником давальницької си ровини на території України зметою одержання знеї готової продукції; x вивезення українським замовникам давальницької сировини за межі митної території України з метою одержання готової продукції. Відповідно ст. 6 Закону про давальницьку сировину, розрахунки за переробку, обробку, збагачення чи використання давальницької сировини 514

Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України можуть здійснюватися в грошовій формі, шляхом виділення частини давальницької сировини чи готової продукції або з використанням усіх форм. Митним кодексом України розширено коло операцій з товарами, що можуть міститися під митний режим. Крім проведення операцій у рамках реалізації угод з переробки давальницької сировини, українські підпри ємства можуть здійснювати й інші операції зтоварами: обслуговування, ре монт, зборку тощо. Статтею 231 Митного кодексу України визначено так перелік операцій з переробки товарів: 1) власне переробка товарів; 2) обробка товарів — монтаж, зборка, запуск і налагодження, внаслідок чого виходять інші товари; 3) ремонт товарів, у тому числі відновлення і регулювання; 4) використання окремих товарів, що не є продуктами переробки, але сприяють або поліпшують процес виготовлення продуктів переробки, як що самі вони при цьому цілком витрачаються.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «ЗАГАЛЬНІ ПОНЯТТЯ ПРО ОПЕРАЦІЇ З ДАВАЛЬНИЦЬКОЮ СИРОВИНОЮ» з дисципліни «Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ЕКОНОМІЧНІ ТА СОЦІАЛЬНІ НАСЛІДКИ ІНФЛЯЦІЇ
Планування діяльності аудиторських фірм
Технічні засоби для об’єднання локальних мереж: мости, комутатори...
Класифікація банківських кредитів
У Британії сфотографували "нове чудовисько Лохнесське"


Категорія: Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації | Додав: koljan (28.03.2012)
Переглядів: 961 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП