ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації

ОФОРМЛЕННЯ ЛІЗИНГОВИХ ОПЕРАЦІЙ
Митне оформлення об’єктів лізингу (оренди) регулюється Порядком митного оформлення об’єктів лізингу (оренди), що переміщуються через митний кордон України, який затверджено наказом Державної митної служби від 16.02.2000 р. № 83 (далі — Порядок № 83). Дія Порядку поши 454

Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України рюється на всіх суб’єктів господарської діяльності України, які переміщу ють через митний кордон об’єкти лізингу (оренди) за зовнішньоекономічни ми договорами (контрактами). Відповідно до Порядку №83, митне оформлення об’єктів лізингу відбу вається таким чином: 1. Лізингоодержувач — резидент України: x митне оформлення об’єктів фінансового або оперативного лізингу (оренди) під час їх ввезення на митну територію України здійснюєть ся відповідно до митного режиму випуску для вільного обігу (імпор ту) і зутриманням податків та зборів (обов’язкових платежів), митних зборів у встановленому порядку; x митне оформлення об’єктів оперативного лізингу (оренди), що ввозять ся на митну територію України і підлягають обов’язковому зворотно му вивезенню за її межі протягом одного року, за заявою лізингоодер жувача (орендаря) може здійснюватися відповідно до митного режиму тимчасового ввезення і зутриманням податків та зборів (обов’язкових платежів), митних зборів у встановленому порядку; x після випуску для вільного обігу на митній території України об’єкти лізингу (оренди) не перебувають під митним контролем. Переоформлен ня вантажної митної декларацій за будь яких підстав не здійснюється; x митне оформлення об’єктів лізингу (оренди) при їх зворотному виве зенні після випуску для вільного обігу здійснюється на підставі ван тажної митної декларації відповідно до митного режиму експорту без застосування заходів нетарифного регулювання.
Отже, при ввезенні об'єкта лізингу (оренди) лізингоотримувач зобов'язаний, незалежно від терміну дії договору (контракту), сплатити всі передбачені податки, збори та платежі.

2. Лізингодавець — резидент України: x митне оформлення об’єктів лізингу, які українськими лізингодавцями ви возяться за межі митної території України за відповідними договорами, здійснюється на підставі ВМД відповідно до митного режиму експорту; x митне оформлення об’єктів лізингу, які повертаються українським лізингодавцям із за кордону України, здійснюється на підставі ВМД відповідно до митного режиму випуску для вільного обігу (імпорту) з утриманням податків та зборів (обов’язкових платежів), митних зборів, які при імпорті українських товарів, без застосування заходів нетарифного регулювання за умов подання митному органу під час 455

Л.О. Кадуріна, М.С. Стрєльнікова

оформлення повернення об’єкта лізингу примірника ВМД на його ви везення (експорт) за межі митної території України.
Оформлення операцій, під час яких об'єкти лізингу (оренди) не пере міщуються через митний кордон України, митними органами не здійснюється.

Для товарів, що ввозяться в Україну за договорами оперативного та фінансового лізингу, застосовується митний режим випуску для вільного обігу (імпорту) з утриманням податків та зборів у встановленому поряд ку, тобто зі сплатою ПДВ, увізного мита, акцизного та митних зборів. Митне оформлення об’єктів оперативного лізингу, які ввозяться вУк раїну i підлягають обов’язковому зворотному вивезенню за її межі протя гом одного року, за заявою лізингоодержувача може здійснюватись відповідно до митного режиму тимчасового ввезення, відповідно до якого при ввезенні майна в Україну ввізне мито не стягується. В бухгалтерському обліку операції з нарахування ПДВ при ввезенні об’єкта лізингу на територію України відображаються залежно від харак тера угоди — оперативного або фінансового лізингу Митне оформлення об’єктів лізингу при їх зворотному вивезенні (або при вивезенні українськими лізингодавцями) здійснюєтьсянапідставі ван тажної митної декларації (ВМД) відповідно до режиму експорту.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «ОФОРМЛЕННЯ ЛІЗИНГОВИХ ОПЕРАЦІЙ» з дисципліни «Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ПРОПОЗИЦІЯ ГРОШЕЙ
Українські слова та слова запозичені з інших мов
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГРОШОВОГО ОБОРОТУ І МІСЦЕ В НЬОМУ ФІСКАЛЬНО-...
Лексикографія і словники
ЗАГАЛЬНІ ПЕРЕДУМОВИ ТА ЕКОНОМІЧНІ ЧИННИКИ, ЩО ОБУМОВЛЮЮТЬ НЕОБХІД...


Категорія: Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації | Додав: koljan (27.03.2012)
Переглядів: 1301 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП