ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Звітність підприємства

Звітність щодо зборів за забруднення навколишнього природного середовища
Кабінетом Міністрів України постановою від 1 березня 1999 р. № 303 затверджено Порядок встановлення нормативів збору за за бруднення навколишнього природного середовища і стягнення цьо го збору. Наказом Міністерства охорони навколишнього природно го середовища та ядерної безпеки України, Державної податкової адміністрації України від 19.07.99 р. № 162/379 затверджена Інструкція про порядок обчислення та сплати збору за забруднення навколишнього природного середовища. Інструкція щодо складання податкового розрахунку збору за забруднення навколишнього при родного середовища та форма звіту затверджена наказом ДПА Ук раїни від 17 березня 2005 р. № 111. Згідно з Постановою № 303 збір за забруднення навколишнього природного середовища справляється за: • викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними та пересувними джерелами забруднення; • скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти; • розміщення відходів. Платниками збору є суб’єкти підприємницької діяльності. Оз накою для віднесення об’єктів господарювання до платників збору є факт здійснення забруднення. Територіальні органи Мінприроди України до 1 грудня року, що передує звітному, подають до органів державної податкової служби перелік підприємств, установ, ор ганізацій, громадян – суб’єктів господарювання, яким в установле ному порядку видано дозволи на викиди, спеціальне водокористу вання та розміщення відходів, а також направляють зміни до пе реліку до 30 числа місяця, наступного за кварталом, у якому вони ви никли, за формою, наведеною в додатку 1 до Інструкції. Невключення підприємства, установи, організації, громадя нина —суб’єкта господарювання до переліку не звільняє їх від сплати збору за забруднення навколишнього природного середо вища. Нормативи збору за викиди стаціонарними джерелами забруд нення та скиди, а також нормативи збору за розміщення відходів встановлюються відповідно до виду забруднюючих речовин та класу 364

Тема 11

небезпеки відходів у гривнях за тону згідно з встановленими поста новою нормативами плати. Нормативи плати індексуються на індекс зростання споживчих цін у порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України. Для скидів у водні об’єкти визначаються ліміти. Щорічні ліміти скидів у водні об’єкти загальнодержавного значення для первинних водокористувачів визначаються у дозволах на спеціальне водокори стування, які видають органи Мінприроди України. Щорічні ліміти скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти місцевого значення для первинних водокористувачів визначаються у дозволах на спеціальне водокористування, які видаються місцеви ми державними адміністраціями, а в містах обласного значення – ви конавчими органами рад за погодженням з органами Мінприроди України. Обсяги скидів, пов’язаних з проведенням планового ремонту ка налізаційних мереж і споруд, включаються до загального ліміту скидів. Обсяги та умови проведення таких скидів погоджуються з органами Мінприроди України. Збір, який справляється за ці скиди, нараховується як за скиди, що проводяться в межах установлених лімітів. У разі перевищення погодженого обсягу скидів та порушен ня умов їх проведення, пов’язаних з плановим ремонтом ка налізаційних мереж і споруд, плата обчислюється як за по надлімітні скиди, а збитки, заподіяні навколишньому природно му середовищу, відшкодовуються в установленому законодав ством порядку. У порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, визна чаються також ліміти розміщення відходів. За понадлімітні скиди у водні об’єкти та за розміщення відходів у разі відсутності у платників збору затверджених в установленому порядку лімітів плата нараховується у п’ятикратному розмірі. Об’єкт збору – обсяг фактичних викидів та розміщення за бруднюючих речовин. Суми збору за викиди встановлено Постано вою КМ України від 1 березня 1999 р. № 303 (додаток 1 до постано ви). До суми збору, згідно цієї ж постанови, застосовуються коригу ючі коефіцієнти (додаток 2 до постанови).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Звітність щодо зборів за забруднення навколишнього природного середовища» з дисципліни «Звітність підприємства»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Затвердження
Види ризиків
Аудит нерозподіленого прибутку
Класифікація голосних і приголосних звуків
Железнодорожный вагон


Категорія: Звітність підприємства | Додав: koljan (16.03.2012)
Переглядів: 747 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП