ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку

Звітність про вартість
Концепція звітності про вартість (Value Reporting) грунтується на результатах дослідження, проведеного аудиторською фірмою «Pricewater house Coopers» і детально викладена в працях С.А. Ді-, піази, Р.Д. Екклза та інших [377]. Ключова ідея цієї концепції по-
395

С. Ф. Голой. Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку
лягає в досягненні більшої прозорості шляхом звітності внутрішніх показників та розробки стандартів нефінансової інформації, яка відображає специфіку конкретної галузі.
Виходячи з цього, запропоновано ланцюжок корпоративної звітності, який визначає взаємодію та відповідальність усіх учасників процесу складання, розповсюдження і використання звітної інформації.
Ланцюжок корпоративної звітності починається з працівників компанії, які відповідають за підготовку фінансової звітності для інвесторів та інптих зовнішніх користувачів. Фінансову звітність затверджує Рада директорів, а потім її підтверджує незалежний аудитор. Далі фінансова звітність розповсюджується в електронному або паперовому вигляді та аналізується фінансовими аналітиками. Після цього інвестори та інші зацікавлені сторони використовують фінансову звітність для прийняття рішень.
Відповідно суб'єкта сгандартизащїта регуляторні органи визначають роль та відповідальність основних учасників ланцюжка корпоративної звітності. Нарешті, кожний з учасників цього ланцюжка використовує певні інформаційні технології. Інструментом функціонування цього ланцюжка є трирівнева модель забезпечення прозорості компанії (рис. 5.5).

396

Розділ 5. Глобальна система бухгалтерського обліку
Фундаментом трирівневої моделі є Всесвітні стандарти фінансової звітності (Global GAAP), в основу яких покладені принципи, а не правила.
Другий рівень складають галузеві стандарти оцінки діяльності та звітності, які мають розробити представники галузі на добровільній основі спільно з іншими учасниками ланцюжка корпоративної звітності - аудиторами, аналітиками, інвесторами.
Третій рівень містить інформацію про фактори вартості, специфічні для конкретної компанії (стратегія, плани, підхід до управління ризиками, політика щодо заохочення, корпоративне управління і критерії оцінки діяльності).
Для практичної реалізації запропонованої моделі керівництво підприємства має вирішити такі завдання:
1) змоделювати зовнішню звітність на зразок внутрішньої;
2) ідентифікувати інформацію, необхідну зацікавленим сторонам;
3) зібрати і розкрити інформацію із зовнішніх джерел;
4) розкрити інформацію про реальні економічні об'єкти;
5) зважити ризики і витрати відносно вигод.
Поряд з тим, керівництво підприємства має забезпечити організацію інформації, яка підлягає розкриттю.
Звітність про вартість передбачає чотири основні категорії інформації (табл. 5.3).
Таблиця 5.3. Модель звітності про вартість [132]

Зовнішня інформація Внутрішня інформація
Огляд ринка Стратегія створення вартості Управління створенням вартості Платформа для створення вартості
• Конкурентне середовище» Нормативно-правова база' Макроекономічна ситуація = Цілі та завдання° Організаційна структура' Контроль ° Економічні показники- Фінансове становище- Управління ризиками■ Показники діяльностіза сегментами бізнесу » Інновації ■ Бренди » Клієнти » Ланцюжок«постачальник-споживач» ° Персонал ° Репутація компанії
Автори моделі вважають, що наведені вище чотири основні категорії інформації дають взаємопов'язану та повну середньостро-
397

С. Ф. Голов. Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку
кову картину бізнесу. Хоча ця модель передбачає пріоритетність інтересів інвесторів, одночасно визнається, що довгострокове забезпечення вартості неможливе без врахування інтересів усіх зацікавлених сторін.
На думку С.А. Діпіаза і Р.Д. Екклза, при правильному використанні і вбудуванні у внутрішні управлінські процеси ця модель перетворюється динамічний інструмент оцінювання та моніторингу всіх ключових аспектів діяльності, а також відображення їх внеску в створення вартості [132, с 148].

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Звітність про вартість» з дисципліни «Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Windows Debugging Tools: диагностика и исправление BSOD
ЦІНОУТВОРЕННЯ В ІНВЕСТИЦІЙНІЙ СФЕРІ
Аудит доходів та витрат іншої діяльності
КЛАСИЧНА КІЛЬКІСНА ТЕОРІЯ ГРОШЕЙ
Теорія інвестиційного портфеля


Категорія: Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку | Додав: koljan (25.11.2011)
Переглядів: 753 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП