ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку

Звіт про рух грошових коштів
Оскільки Директиви ЄС не поширюються на звіт про рух грошових коштів, то в державах-членах або відсутні вимоги щодо подання такого звіту, або існують розбіжності в підходах до його складання [384].
У документах регуляторних органів та професійних організацій Австрії, Бельгії, Данії, Фінляндії, Франції, Греції, Італії, Люксембурга, Іспанії та Швеції відсутнє визначення понять «грошові потоки» або рух грошових коштів. У нормативних документах інших держав наводяться різні визначення цього поняття: «Еквіваленти грошових коштів визначено як кошти, банківські депозити, ліквідаційні переказні векселі та чеки, депозити, що підлягають сплаті на вимогу та високоліквідні активи» (Нідерланди).
Грошовими потоками є надходження та відтоки грошових коштів та їх еквівалентів. Грошові кошти та їх еквіваленти включають гроші в касі, чеки та депозити до запитання, якщо вони утримуються для задоволення короткострокових зобов'язань. Еквіваленти грошових коштів повинні бути предметом незначного ризику щодо конвертації в гроші, а також можуть бути швидко перетворені на грошові кошти або мають більшій термін погашення (Німеччина).
Грошові кошти складаються з готівки в касі і депозитів до запитання. Еквіваленти грошових коштів - це короткострокові високоліквідні інвестиції, які вільно конвертуються у відомі суми грошових коштів і яким притаманний незначний ризик зміни вартості (Португалія).
67

С. Ф. Голов. Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвити'
Відмінності Б поданні грошових потоків від операційної діяль
ності наведено в табл. 1.12. ,
Б окремих державах (Данія, Фінляндія, Італія, Нідерланди, Португалія, Швеція) фінансові та кредитні установи, а також страхові підприємства звільнено від обов'язку подавати звіт про рух грошових коштів.
Таблиця 1.12. Методи подання руху грошових коштів від операційної діяльності

Держава Законодавчі норми Практика
Прямий метод Непрямий метод Прямий метод Непрямий метод
Австрія X
Бельгію X
Данія X
Фінляндія X X X
Франція X X X X
Німеччина X X X
Греція
Ірландія та Велика Британія X X X х (дуже рідко)
Італія X
Люксембург
Нідерланди X X X
Португалія МСБО МСБО
Іспанія х (вимагається)
Швеція X
Грошовими коштами є кошти в касі та депозити, що підлягають погашенню на вимогу банку або іншої фінансової установи. Еквівалентами грошових коштів є короткотермінові інвестиції, які реально можуть бути конвертовані у відомі суми грошових коштів без попередження та які було придбано (за винятком авансів від банків, що підлягають погашенню протягом трьох місяців) - Ірландія та Велика Британія.
Відповідно існують деякі відмінності у класифікації та поданні грошових потоків у звіті про рух грошових коштів. Наприклад, в Ір-
68

Розділ 1^Сутас^тевдеіщіЇ£аг^ошзації бухгалтерського обліку
ландія та Великій Британії, крім операційної, інвестиційної та фінансової діяльності в окремий розділ виділені грошові потоки, пов'язані з відсотками та дивідендами, а в Австрії, Данії, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах та Іспанії застосовується валовий метод поданні грошових потоків.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Звіт про рух грошових коштів» з дисципліни «Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Інструменти забезпечення повернення банківських кредитів
Все про стандарт CDMA
Особливості фондового ринку України
Інвестиційна стратегія
Аналіз використання основного та оборотного капіталів позичальник...


Категорія: Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку | Додав: koljan (24.11.2011)
Переглядів: 799 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП