ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка підприємства » Ризикологія в економіці та підприємстві

ТЕОРЕТИКО-ІГРОВА КОНЦЕПЦІЯ ВИБОРУ ПОРТФЕЛЯ
Як уже зазначалось, у класичній теорії портфеля приймається гіпотеза щодо стаціонарності (тобто незмінності з плином часу) таких характеристик активів, як сподівана норма прибутку, дис-персія тощо. Але, як показують дослідження, це допущення часто порушується, тобто характеристики активів є функціями часу і при цьому залежність одних від часу є суттєвою, інших — про-являється дещо меншою мірою. Крім того, прийняття гіпотези щодо стаціонарності норм прибутків активів не дозволяє скорис-татись усією наявною інформацією, особливо у разі великої кіль-кості нестаціонарних станів ринку. У багатьох випадках отримані на основі достовірної інформації оцінки числових показників, обраних для інвестування активів (сподівані норми прибутку, ди-сперсії, коваріації норм прибутку тощо), неадекватно характери-зують відповідні випадкові величини та їх сукупність.
У подальших викладках пропонуються певні модифікації мо-делі Марковіца для різних інформаційних ситуацій [123]. Для кожної з них визначається сутність такого поняття, як ефективні портфелі, розглядаються різні підходи до постановки задачі ви-бору портфеля з наперед заданими характеристиками та обґрун-товується можливість використання теоретико-ігрової концепції для розв’язання цієї задачі. Суттєвою перевагою теоретико-ігрових методів пошуку ефективного портфеля є їх конструктив-ність з погляду реалізації. Зазначимо, що базою для реалізації те-оретико-ігрових моделей є методи математичного програмуван-ня. Відповідні пакети прикладних програм входять у математичне забезпечення сучасної комп’ютерної техніки.
Одним з основних і найпридатніших для застосування підхо-дів до оцінювання параметрів імовірнісної моделі ринку і число-вих характеристик активів є використання ретроспективних да-них. Але при цьому потрібно пам’ятати, що отримані оцінки не є абсолютно надійними, що вони не є точним прогнозом майбутніх значень відповідних показників. Аналогічно не можна вважати, що оцінки, отримані на основі інших підходів (методів), є адеква-тним відображенням дійсності, тобто, що є істинними значення ймовірностей сценаріїв, можливі значення норм прибутків акти-вів для відповідних станів ринку, всіх числових характеристик активів і портфелів, що обчислюються на їх основі.
Запропоновані модифікації моделі Марковіца дозволяють ураховувати фінансові умови, що можуть задаватись в конкрет-них задачах, і тим самим обмежувати вибір типу портфеля.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «ТЕОРЕТИКО-ІГРОВА КОНЦЕПЦІЯ ВИБОРУ ПОРТФЕЛЯ» з дисципліни «Ризикологія в економіці та підприємстві»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: БІЗНЕС-ПЛАНУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЕКТУ
Маятник в воде
Аудит звітності з податку з власників транспортних засобів та інш...
Поділ іменників на відміни
Задача о двух лодках


Категорія: Ризикологія в економіці та підприємстві | Додав: koljan (28.10.2011)
Переглядів: 957 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП