ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічні теми » Методика викладання економіки

Вибори керівника
За основу беруть ситуацію на підприємстві, де керівник має піти на пенсію. Дають опис соціально-економічного становища підприємства і низки можливих кандидатур. Вони різні, але об’єктивно рівноцінні, що визначає їхню конку-рентоспроможність. Разом із тим ситуація передбачає різну заці-кавленість у тих чи інших кандидатах міністерства, місцевих ор-ганів влади, самого колективу.
Слухачі до початку гри знайомляться із ситуацією, і кожен окремо визначає, хто з кандидатів найбільше підходить на посаду керівника, про що повідомляє викладача, зафіксувавши свою ду-мку на окремому аркуші паперу без підпису. Потім формуються групи, що грають ролі: конкурсної комісії, міністерства, місцевих (міських) органів влади, трудового колективу чи груп, що презентують різні інтереси в трудовому колективі.
Цілком імітується весь процес висування кандидатур, їх обго-ворення і виборів. Слухачі самі висувають зі свого середовища того, хто буде грати за кандидата, якого підтримує їхня рольова група. Кандидат готує свою програму, що складається з трьох ча-стин: техніко-економічний розвиток, соціальний розвиток, кад-рова політика. На занятті, що імітує збори виборців, кожен кан-дидат доповідає свою програму, решта слухачів, виконуючи ролі членів трудового колективу, ставлять запитання, беруть участь в обговоренні кандидатур. Одночасно з числа слухачів формують-ся групи експертів, які за спеціальною шкалою балів оцінюють програми кандидатів, активність членів трудового колективу, ро-боту конкурсної комісії і президії зборів. Оцінка останніх здійс-нюється на підставі того, як їм удалося дотримуватися основних принципів організації виборів: конкурсності, об’єктивності, де-мократичності, законності.
Наприкінці гри обговорюють оцінки груп експертів і порів-нюють результати виборів із сумою індивідуальних думок про кандидатів, зафіксованих до початку гри, що дає можливість су-дити, як спрацював механізм колективної оцінки кандидатів і ви-борів на конкурсній основі.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Вибори керівника» з дисципліни «Методика викладання економіки»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Подвоєння та подовження приголосних
Іменник
Аудит нерозподіленого прибутку
АУДИТОРСЬКИЙ РИЗИК ТА АУДИТОРСЬКІ ДОКАЗИ. СУТТЄВІСТЬ ПОМИЛОК
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГРОШОВОГО ОБОРОТУ І МІСЦЕ В НЬОМУ ФІСКАЛЬНО-...


Категорія: Методика викладання економіки | Додав: koljan (28.10.2011)
Переглядів: 751 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП