ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Фінанси » Фінансово-господарський контроль

Перевірка наявності дозволів на здійснення торгової діяльності
Відповідно до законодавства суб'єкти підприємницької діяльності - юридичні особи для здійснення торгівлі повинні мати: свідоцтво про державну реєстрацію; дозвіл на розміщення об'єкту торгівлі (рішення сесії місцевої ради народних депутатів) або договір оренди приміщення; ліцензії або їх копії, затверджені органом, який її видав; торговий патент на кожну торгову крапку - звичайний або пільговий, залежно від асортименту або виду товару; квитанцію про сплату ринкового збору за торгівлю на ринку; документи по приходу товару (накладні, сертифікати якості); електронний конт-рольно-касовий апарат (ЕККА), використовуваний в торгівлі в ста-ціонарних приміщеннях, в окремих випадках, передбачених зако-нодавством, товарно-касову книгу (ТКК).
Порядок організації і здійснення торгової діяльності в Україні пе-редбачає виконання суб'єктами господарювання певних вимог і норм, встановлених чинним законодавством. Однією з таких вимог є ліцензування та патентування.
Ліцензуванню підлягають види діяльності, які впливають на: здо-ров'я людини (лікарські засоби, алкогольні напої і тютюнові виро-би); безпеку держави (вироби з використанням дорогоцінних мета-лів, каменів, зброя); навколишнє середовище (особливо небезпечні хімічні речовини, спеціальні засоби індивідуального захисту, запра-влені речовинами сльозоточивої і дратівливої дії). Тому під час пе-ревірки наявності ліцензій необхідно звернувшись до законодавст-ва усвідомити, які саме ліцензії повинна мати конкретна торгова фірма та порівняти з фактичними, які обліковуються на рахунку 127 „Інші нематеріальні активи”.
Патентуванню підлягає торгова діяльність, здійснювана в пунктах продажу товарів (магазинах, кіосках, лотках, прилавках, автокрам-ницях, АЗС, їдальнях, ресторанах і інших пунктах громадського ха-рчування, оптових базах і складах, використовуваних для оптової торгівлі за наявні засоби, і т.д.). Не розповсюджується дія Закону на торгову діяльність за поданням побутових послуг: підприємств, військової торгівлі, державних аптек; суб'єктів підприємницької дія-льності - фізичних осіб, які: торгують на ринках, сплачуючи ринко-вий збір; платять податок на промисел; продають продукцію, виро-щену в особистому підсобному господарстві; сплачують держмито за нотаріальні послуги підприємств, утворених громадськими орга-нізаціями інвалідів, що мають податкові пільги.
Без торгового патенту здійснюється: торгівля основними продук-тами харчування; продаж товарів власного виробництва працівни-кам підприємства; діяльність по закупівлі у населення продукції, якщо подальша реалізація відбувається в безготівковій формі; тор-гово-виробнича діяльність (громадське харчування) на підприємст-вах, установах, зокрема в учбових закладах, по обслуговуванню їх працівників, студентів, що вчаться. Тому під час перевірки наявнос-ті торгового патенту вивчаються наявність та правильність торгово-го патенту, під час його відсутності ставиться під сумнів законність здійснення торгової діяльності взагалі.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Перевірка наявності дозволів на здійснення торгової діяльності» з дисципліни «Фінансово-господарський контроль»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Якість створення продукту
Аудит формування фінансових результатів
Магнитная гора
РОЗВИТОК КРЕДИТНИХ ВІДНОСИН В УКРАЇНІ В ПЕРЕХІДНИЙ ПЕРІОД
МЕТОДИ АУДИТОРСЬКОЇ ПЕРЕВІРКИ, ОЗНАКИ ТА КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ФІНАНСО...


Категорія: Фінансово-господарський контроль | Додав: koljan (20.10.2011)
Переглядів: 720 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП