ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Фінанси » Фінансово-господарський контроль

Фінансово-господарський контроль
Фінансово-господарський контроль – це контроль за фінансовими операціями та господарськими процесами з метою встановлення їх законності, правильності і доцільності, що має місце в усіх галузях національної економіки і з’являється в різних формах залежно від форми власності підконтрольного об’єкта.
Сутність фінансово-господарського контролю, окрім його поняття, також характеризується суб’єктами його здійснення, об’єктами та методами.
Суб’єкти фінансово-господарського контролю – це зовнішні та внутрішні органи контролю. Кожній формі фінансово-господарського контролю відповідає окремий суб’єкт контролю. (див. рис. 1.3.)
Об'єктом фінансово-господарського контролю виступають різно-манітні здійснені на підприємстві господарські і фінансові операції, факти, які формують певні господарські процеси та знайшли відпо-відне документальне відображення. Активи окремого суб’єкта гос-подарювання за тими чи іншими ознаками об'єднуються в економі-чно однорідні групи (необоротні, оборотні, залучені засоби, джере-ла їх формування тощо), кожна з яких і є самостійним об'єктом кон-тролю.
Фінансово-господарський контроль на кожному конкретному суб’єкті господарювання охоплює рух всього комплексу активів і зобов'я-зань, а також всі зміни в структурі капіталу.
Фінансово-господарському контролю притаманні тіж самі форми, що і економічному. Відповідність сфер економіки формам фінансо-во-господарського контролю наведена в табл. 1.1.
Таблиця 1.1

Відповідність між сферами економіки та формами фінансово-господарського контролю
Сфера економіки Форми фінансово-господарського контролю
АудитКонтроль і аудит в ба-нках Державний аудит Ревізія Інспектуван-ня Податковий контроль Казначейсь-кий та бюджетний контроль Внутрішній контроль
Державна + + + За ба-жан-ням госпо-да-рюю-чого суб’єк-та
Приватна + +
БюджетнаБанківська + + + + ++ +
Метод фінансово-господарського контролю розглядається як су-купність прийомів, за допомогою яких оцінюється стан об’єктів, що підлягають дослідженню.

Методи фінансово-господарського контрою поділяються на загаль-нонаукові та специфічні.
До загальнонаукових методів відносяться ті методи, які використо-вуються багатьма науками, зовсім непов’язаними між собою (ана-ліз; синтез; індукція; дедукція; аналогія; моделювання; абстрагу-вання; конкретизація; класифікація.)
Специфічні методи – це методи, сформовані під впливом теорії та практики і спрямовані на вирішення спеціальних завдань у ході пе-ревірки. (інспекція; вивчення по суті; спостереження; опитування; аналітичний огляд; підтвердження; узагальнення.)

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Фінансово-господарський контроль» з дисципліни «Фінансово-господарський контроль»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит балансу підприємства
Антоніми
Методи оцінки реальних інвестиційних проектів
Віднесення грошових потоків до інвестиційного проекту
Наголос


Категорія: Фінансово-господарський контроль | Додав: koljan (20.10.2011)
Переглядів: 743 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП