ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Фінанси » Фінансово-господарський контроль

Господарський контроль
Економіка України складається з галузей - промисловості, сільсько-го господарства, будівництва, торгівлі, транспорту і т.і. Кожна га-лузь складається з окремих підприємств і організацій. До них відно-сяться заводи, фабрики, шахти, фермерські господарства, торгові підприємства і т.і., створені для отримання прибутку та задоволен-ня суспільних потреб шляхом здійснення власної діяльності.
Будь-яка діяльність, пов'язана з виробництвом, обміном і спожи-ванням матеріальних і нематеріальних цінностей, наданням і вико-ристанням послуг, називається господарською діяльністю.
Господарська діяльність складається з господарських процесів, які діляться на господарські операції. В свою чергу, забезпечують здій-снення господарських операцій господарські засоби підприємств та їх джерела (Додатки Д, Е).
Наприклад, на виробничому підприємстві (фабриці, заводі) харак-терними операціями є операції по закупівлі сировини і інших мате-ріалів, які в сукупності складають процес заготівки. Також операції по виготовленню виробів з сировини і інших матеріалів складають процес виробництва, а операції з продажу виготовлених виробів є складовою частиною процесу реалізації.
Кожне підприємство веде господарську роботу по розробленому їм плану чи по встановленому для нього державному плану.
Господарська діяльність кожного підприємства вимагає належного керування та забезпечення ефективності. Забезпечити це здатний належний господарський контроль.
Господарський контроль – це контроль за законністю та ефектив-ністю господарської діяльності підприємства, установи, організації.
Метою господарського контролю є встановлення правильності та законності господарської діяльності, а також виявлення резервів підвищення її ефективності.
Предметом господарського контролю виступає господарська дія-льність господарюючого суб’єкта.
Об’єктами господарського контролю виступають господарські процеси і їх результати, а також окремі господарські операції. Акти-ви, власний капітал та зобов'язання у процесі здійснення господар-ської діяльності знаходяться в постійному русі, чинять кругообіг, який складається з трьох господарських процесів:
1) процес постачання (є першою стадією кругообігу активів, де гро-ші перетворюються в предмети праці, які утворюють виробничі за-паси. Придбані підприємством предмети праці на цій стадії вже на-дійшли у сферу виробництва, але вони ще не приймають безпосе-редньої участі у виробничому процесі.); В процесі постачання об'єк-тами господарського контрою є затрати на придбання засобів, об-сяг їх заготовлення, розрахунки з постачальниками.
2) процес виробництва ( Із сфери обігу засоби переходять у сферу виробництва. На цій стадії засоби праці, предмети праці та праця, вступаючи до взаємодії, створюють готовий продукт, призначений до реалізації. Процес виробництва найбільш важливий та складний процес, у ході якого відбувається формування собівартості продук-ції, завершується він випуском готової продукції.); В процесі вироб-ництва об'єктами господарського контролю виступають витрати на виготовлення продукції, наявність і рух готової продукції.
3) процес реалізації (збуту) ( заключна стадія кругообігу. На цій стадії готова продукція реалізується споживачам, виникають розра-хункові відносини з покупцями. Результатом процесу реалізації є дохід, отриманий від реалізації продукції. За процесом реалізації знову йде процес постачання, виробництва і т.і.). На стадії реаліза-ції об’єктами господарського контролю є витрати, пов’язані з відва-нтаженням і реалізацією продукції.
Джерелами інформації при здійсненні господарського контролю ви-ступають дані господарського обліку, первинні документи та фінан-сова звітність підприємства.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Господарський контроль» з дисципліни «Фінансово-господарський контроль»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит Звіту про власний капітал
Умови виникнення кредитної угоди
ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПЛАНУВАННЯ ПРОДУКТУ
Аудит загальновиробничих витрат
Оцінка і управління кредитним ризиком


Категорія: Фінансово-господарський контроль | Додав: koljan (20.10.2011)
Переглядів: 1309 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП