ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Аудит » Контроль і ревізія

Завдання, об'єкти, джерела інформації та методичні прийоми ревізії результатів фінансово-господарської діяльності
Результати фінансово-господарської діяльності підприємств визнача- І ються па завершальній стадії виробничої і комерційної діяльності. Впровадження ринкових відносин, приватизація і комерціалізація підприємств галузей виробничої сфери і торгівлі, розвиток зовнішньоекономічних від-1 носин, перехід до вільної оптової торгівлі замість лімітованого розпаді-1 лу, право вибору торгового партнера та інші істотні заходи сприяють підвищенню зацікавленості товаровиробників у боротьбі за споживача і збільшенні кінцевих результатів виробиичо-комерційної діяльності.
Осгювнлм критерієм діяльності підприємства є прибуток, його розпо- І діл на загальнодержавні потреби і потреби підприємства для самофінансування і розвитку науково-технічного прогресу в умовах ринку.
Завдання ревізії полягає у визначенні достовірності бухгалтерського обліку і звітності про фінансові результати діяльності, фінансового становища підприємства, правильності розподілу прибутку. Відповідно до цього моделлю ревізії результатів фінансово-господарської діяльності ; підприємства визначаються об'єкти, джерела інформації і методичні при-1 йоми перевірки.
Об'єктами ревізії є бізнес-план (баланс доходів і видатків), загальний фінансовий стан підприємства, його стабільність і фінансова мобільність, ліквідність.
Дослідження зазначених об'єктів зумовлює перевірку достовірності даних обліку і звітності.
Джерелами інформації для ревізії с законодавчі акти, що регулюють фінансово-господарську діяльність, ЇЇ планування, облік і контроль, а також звітні дані про роботу підприємства за досліджуваний період, які дають змогу ревізорам зробити висновки про достовірність обліку і звітності фінансово-господарської діяльності підприємства, правильність розподілу прибутку між власниками і державою, акціонерами, замовниками тощо.
При здійсненні ревізії фінансових результатів підприємства застосовують найбільш поширені дедуктивні методи дослідження. За даними звітності шляхом економічного аналізу, статистичних розрахунків і еко-номіко-математичних методів ревізія виявляє фактори, які впливають на фінансові результати діяльності підприємства. Далі з використанням документальних методичних прийомів встановлюються конкретні факти безгосподарності.
Основним джерелом інформації для перевірки фінансового стану підприємства є бухгалтерський баланс підприємства (ф.ЛГ° 1). Його значення у цьому настільки велике, що аналіз фінансового стану часто називають аналізом балансу. Разом з балансом джерелом даних для ревізії є також інші форми звітності: Звіт про фінансові результати (ф. № 2), Звіт про рух грошових коштів (ф.№ 3), Звіт про власний капітал (ф.№ 4) тощо.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Завдання, об'єкти, джерела інформації та методичні прийоми ревізії результатів фінансово-господарської діяльності» з дисципліни «Контроль і ревізія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: МЕХАНІЗМ ЗМІНИ МАСИ ГРОШЕЙ В ОБОРОТІ. ГРОШОВО-КРЕДИТНИЙ МУЛЬТИПЛІ...
Метафора і метонімія
Аудит звітності з податку з власників транспортних засобів та інш...
Вимоги до висновку за результатами перевірки нематеріальних актив...
Дохідність залученого капіталу


Категорія: Контроль і ревізія | Додав: koljan (19.10.2011)
Переглядів: 1050 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП