ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Астрономія » Фрагменти космології

Від войдів до атракторів
Що галактики є основними одиницями великомасштабної структури Всесвіту – твердження очевидне і загальноприйняте. Як і те, що вони об’єднуються у різні системи – від найменших груп (тут декілька десятків галактик) до скупчень (із декількох тисяч їх, причому розміри такої системи сягають 50 св. р.) і надскупчень – систем, в які входять десятки скупчень і сотні груп, утворюючи в сукупності ланцюжки протяжністю в декілька сотень мільйонів світлових років. Як знаємо (див. рис. 1.1.), згадані ланцюжки, у свою чергу, формують плоскі шари, ці ж – велетенські комірки, чи войди, речовини в яких начебто практично немає.
Детальніше вивчення згаданих утворів виявило своєрідну ієрархію комірок (М.Б. Сажин, 2002): маленькі комірки, облямовані слабкими карликовими галактиками, вкладені в комірки більших розмірів, ті – в комірки ще більші. Однак усе це, за розмірами, здебільшого сягає 100 – 140 Мпк і лише зрідка 170 Мпк. Як було зазначено у розд. 1, "на широких просторах" Всесвіту реалізовує себе космологічний принцип однорідності й ізотропності. Про це, як вже згадано, свідчить високий рівень ізотропності інтенсивності космічного радіовипромінювання.
Є однак інший тест на "спокійність течії", а насправді – відхилення руху галактик від закону Габбла, яке виявляє себе положенням об’єкта вище або нижче лінії υ = Hr на діаграмі. Здебільшого йдеться про збурення в русі галактики притяганням близького галактичного скупчення. В одному з відомих випадку йдеться про Великий Атрактор (від англ. attract – притягувати). Найімовірніше – це переплетення декількох надскупчень галактик, що простягнулося над Південним Хрестом від сузір’я Павича до Парусів, ця ділянка неба істотно екранована міжзоряним пилом, що є в Молочному Шляху. І все ж вдалося з’ясувати: у напрямі до цього Атрактора наша Галактика рухається зі швидкістю 620 км/с. Відхиляючись від "належного" їм руху, пов’язаного із космологічним розширенням, у цей же бік єдиним потоком зміщуються і деякі інші галактики та їх скупчення, зокрема ті, що в сузір’ях Діви і Волосся Вероніки.
Усе тут сказане є предметом серйозного аналізу принаймні на найближче десятиріччя...

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Від войдів до атракторів» з дисципліни «Фрагменти космології»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ТЕОРЕТИЧНІ КОНЦЕПЦІЇ КРЕДИТУ
Кредитний договір — основа кредитних взаємовідносин
Мешканці верхніх поверхів старіють швидше, ніж їх сусіди знизу
Викид плазми на Сонці досяг Землі
ФОРМИ І ПРОЦЕДУРИ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ВАРТІСНОГО АНАЛІЗУ


Категорія: Фрагменти космології | Додав: koljan (10.12.2013)
Переглядів: 620 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП