ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Основні етапи становлення економічно-валютного союзу
На
основі рішення Європейської Ради в Мадриді 26-27 червня 1989 p., всі країни-члени ЄС розпочали перший етап становлення економічно-валютного союзу 1 липня 1990 р. Його суть полягала в багатосторонньому контролі за виконанням короткотермінових і довготермінових національних економічних програм, причому Комісія мала право на моніторинг їхнього розвитку. Згодом Рада прийняла рекомендації, згідно з якими країни-члени Спільноти мали прийняти середньострокові програми конвергенції. З набуттям чинності Маастрихтської угоди, вироблено відповідні механізми контролю.
Другий етап розпочався за участі всіх членів ЄС 1 січня 1994 р. Його завданням стало створення необхідних інституційних і організаційних передумов ЕВС. Було створено Європейський валютний інститут із
221
садибою у Франкфурті-на-Майні, що став прообразом майбутнього Європейського центрального банку. Його завданням була координація національних валютних політик з метою підготовки інструментів для провадження майбутньої єдиної валютної політики Співтовариства на третьому етапі, підтримка і гармонізація правил збору, збереження та поширення статистичних даних, вироблення правил проведення операцій національними центральними банками в межах Європейської системи центральних банків, підвищення ефективності міжнародних платіжних відносин і контроль за технічною підготовкою банкнот спільної валюти. Практично, ця установа виконувала всі функції майбутнього Європейського центрального банку, за винятком вирішальної юрисдикції, яка залишалася у національних центральних банків.
З початком другого етапу набуло також чинності скасування всіх обмежень щодо вільного руху капіталу.
Відмінністю третього, завершального етапу, є необов'язкова присутність всіх членів ЄЄ. Він характеризується незворотністю терміну його відкриття і, згодом, незмінністю вступу тих країн-членів, які виконали відповідні умови. Жодна країна з тих, що не виконала передбачені умови, не може перешкодити перейти ЕВС до третього етапу. Цього також не можуть зробити Великобританія і Данія, які вже в Маастрихті не приєдналися до Протоколу про перехід до третього етапу економічного і валютного союзу і тому підписали з іншими країнами самостійні протоколи, згідно з якими вони самі визначать термін свого майбутнього вступу до третього етапу. Згодом до них приєдналася Швеція.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Основні етапи становлення економічно-валютного союзу» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Вимоги до висновку за результатами перевірки нематеріальних актив...
Основні види систем комп’ютерної телефонії
Мешканці верхніх поверхів старіють швидше, ніж їх сусіди знизу
Аудит адміністративних витрат і витрат на збут та інших операційн...
Технічні засоби для організації локальних мереж типу TOKEN RING; ...


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 476 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП