ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Поліграфія » Видавнича справа: законодавчі засади, нормативне регулювання

ВИДАВНИЦТВО ЯК ОРГАНІЗАЦІЙНА ФОРМА ВИДАВНИЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ВИДАВЦЯ
Виникає питання, чим відрізняється видавництво від видавничої організації? Відповідь дає названий Закон: Видавництво — спеціалізоване підприємство, ос-\ повним видом діяльності якого є підготовка і випуск у світ видавничої продукції. Видавнича організація — підприємство, установа або організація, статутом якої поряд з іншими видами діяльності передбачено підготовку і випуск у світ видавничої продукції. Із цих визначень випливає, що видавництво (видавнича організація) є підприємством. Зміст цього поняття розкриває стаття 62 Господарського кодексу України: Підприємство — самостійний суб'єкт господарювання, створений компетентним органом державно'

З

лади або органом місцевого самоврядування, або іншими суб'єктами для задоволення суспільних та особистих потреб шляхом систематичного здійснення виробничої, науково•юслідної, торговельної, іншої господарської діяльності в погодку, передбаченому цим Кодексом та іншими законами. Отже, видавництво — це специфічне підприємство, діяльність якого пов'язана виключно із підготовкою і випуском у світ різних видів видань. Чинним законодавством визначено загальні ознаки підприємства, зокрема й видавництва. Воно є юридичною особою, повинно мати відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки в установах банку, печатку із своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом. Видавництво діє на підставі власного статуту, затвердженого засновником (засновниками). У господарській діяльності видавництво виступає як самостійний суб'єкт, який шляхом реалізації випущеної продукції задовольняє суспільні інтереси, а за рахунок отриманого прибутку — соціальні та економічні інтереси членів трудового колективу і власників.
Довідково: В Україні на 1 січня 2005 року було зареєстровано 2133 суб'єкта видані і нчої діяльності. Серед них тільки 149 видавництв і видавничих організацій видали 12 і більше назв книг І брошур, що становить 15,7% від загальної кількості. Найбільшими державними видавництвами є: "Преса України", "Київська правда", "Україна", "Осніта", "Наукова думка", "Парламентське видавництво , 'Світ", "Каменяр", "Либідь", "Педагогічна преса". Серед недержавних видавництв найбільш потужними є Тснеза", "Школяр", "Навчальна книга", Форум", "Фоліо", "Фактор", "Клуб сімейного дозвілля" та ін. Державні видавництва випускають майже третину всієї книжкової продукції, недержавні - понад дві третини.

78

Суб'єкти видавничої діяльності — видавництва та видавничі організації — мають досить широкі права, визначені чинним законодавством, зокрема Законом України "Про видавничу справу" та Господарським кодексом України. З Урахуванням специфіки видавничої діяльності видавець право: * формувати власну видавничу програму, визначати а сштаби І тематичну спрямованість своєї діяльності

Ви переглядаєте статтю (реферат): «ВИДАВНИЦТВО ЯК ОРГАНІЗАЦІЙНА ФОРМА ВИДАВНИЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ВИДАВЦЯ» з дисципліни «Видавнича справа: законодавчі засади, нормативне регулювання»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аналогові стільникові мережі
Розвиток пейджингового зв’язку
Історизми, архаїзми, неологізми і фразеологізми
СТРУКТУРА ГРОШОВОГО РИНКУ
Доходи, витрати і прибуток банку


Категорія: Видавнича справа: законодавчі засади, нормативне регулювання | Додав: koljan (28.04.2013)
Переглядів: 823 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП