ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Енциклопедія історії України

КОЛОДА
КОЛОДА — міра об’єму сипучих речовин і меду, була поширена в укр. землях у 14—18 ст. Не мала єдиного метрологічного стандарту. У Галичині, напр., було кілька її різновидів, зокрема, стрийський, львів. та дрогобицький. Поділялася на 2 півколоди або 2 каді, 8 відер або 8 осьмачок. У Лівобережній Україні у 18 ст. «колодкою» називався четверик. У деяких місцевостях він мав сталу місткість і вважався еталоном міри на торгах. Із четверика-колоди стягали ківш помірного податку — колодне поковшове.
Літ.: Винник В.О. Назви одиниць виміру і ваги в українській мові. К., 1966; Сидоренко О.Ф. Iсторична метрологія Лівобережної України ХVIII ст. К., 1975; Торгівля на Україні ХIV — середина ХVII століття: Волинь і Наддніпрянщина. К., 1990. Н.О. Герасименко.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «КОЛОДА» з дисципліни «Енциклопедія історії України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Особливості банкрутства суб'єкта підприємницької діяльності -...
Необхідність, функції та завдання інституту банкрутства підприємс...
Аудит фінансових інвестицій
Аудит запасів. мета і завдання аудиту
ОСОБЛИВОСТІ ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВАРИСТВ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДА...


Категорія: Енциклопедія історії України | Додав: koljan (25.02.2013)
Переглядів: 338 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП