ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Товарознавство » Комерційне товарознавство

Класифікація і характеристика асортименту гумового взуття
Асортимент гумового взуття менш різноманітний і класифікується за цільовим призначенням, характером використання, видами і різновидами (особливостями конструкції), статевовіковим призначенням, розмірами, методами виготовлення, матеріалом верху, фасоном і моделлю, висотою каблука.
Гумове взуття за цільовим призначенням поділяють на побутове, спортивне і виробничо-технічне (робоче). Залежно від сезону носіння розрізняють взуття весняно-осіннього призначення, літнє і зимове.
Асортимент взуття весняно-осіннього призначення включає калоші, чобітки, ботики тощо. До літнього взуття належать туфлі і напівчеревики, до зимового --чобітки, ботики (переважно з текстильним верхом з вовняних і напіввовняних тканин, штучного хутра з утепленими підкладками й устілками).
За характером використання розрізняють гумове взуття для носіння на шкіряному і валяному взутті й таке, що надягається безпосередньо на панчохи або шкарпетки. У загальному випуску побутового взуття друга група користується найбільшим попитом, тому що переважна більшість шкіряного взуття виготовляється на гумовій підошві.
Побутове взуття. За видами і різновидами розрізняють калоші, чоботи, чобітки, ботики і туфлі.
Калоші Звичайні, призначені для надягання на шкіряне і валяне взуття; високі, що закривають усю тильну частину стопи і кісточки, -- для надягання безпосередньо на ногу; напіввисокі, доходять до кісточки і закривають значну частину тильного боку стопи, для надягання на панчохи, шкарпетки, а також на валяне взуття або унти, їх виготовляють із застосуванням трикотажного полотна з начосом або без нього, а також шерстяної байки.
Калоші випускають чорного кольору, лаковані (за винятком клейових без підшивки для валяного взуття) для всіх статевовікових груп населення.
Чоботи - взуття, що надягається безпосередньо на ногу, а рибальські закривають стегно і мають надставку до халяв. їх випускають полакованими чорного кольору, з накладними формованими каблуками, виготовляємими методами формування або окиснювання. Для підкладки чобіт використовують бумазею-корд, саржу, трикотажну бавовняну трубку ластикового переплетення тощо. Випускають чоловічі і жіночі чоботи.
Чобітки надягаються безпосередньо на ногу. їх виготовляють цільногумовими, із полівінілхлориду або з текстильним верхом на підкладці з трикотажного полотна з начосом, шерстяної байки або штучного хутра з вкладною утеплюючою устілкою. Вони бувають лаковані або без лакованої плівки, з різними оздобленнями - бордюрами, тисненням, аплікаціями та з халявами різної висота. Текстильні чобітки виготовляють без застібки і з застібкою-6лискавкою зі шнурівками на блочках.
Для покращання гігієнічних властивостей чобітки із ПВХ-шіастизолю комплектуються утепленими вкладними панчохами з тришарового матеріалу (штучне хутро, дубльоване поропластом і трикотажним капроновим полотном) і матеріалами з капронової тканини, затягуються шнурівками.
За методом виготовлення розрізняють гумове взуття штамповане, формоване, лите під тиском, рідкого формування. За матеріалом верху - взуття з полівінілхлориду, а також з текстильним верхом.
Фасон гумового взуття визначається формою його воскової частини, а також формою і висотою каблука. Залежно від форми воскової частини розрізняють взути з вузьким, широким, тупим, круглим і напівкруглим носком. Модель гумового взуття визначається конструкцією верху, наявністю прикрас, видом застібки. Основними видами прикрас є тиснення, бордюри, відвороти, декоративні клапани аплікації, а також кільця, пряжки тощо. Крім того, для прикрашання використовують декоративну і функціональну фурнітуру: пряжки-зажими. пряжки-защіпки. петлі для шнурівок, пряжки з кріпленням на кнопку. застібки -"блискавка".
За висотою каблука розрізняють взуття з потовщенням у п'ятковій частині (набійкою), низькими, середніми, високими каблуками Висота низьких каблуків -- 25 мм, середніх --25--40, високих -- більше 45 мм. На високому каблуці виготовляється тільки жіноче взуття, дівоче - на середньому.
Спортивне взуття призначене для занять фізкультурою і спортом, а також активного відпочинку. Його виготовляють з верхом із тканин, переважно з дубльованої двошарової кирзи, а також із джинсової тканини з гумовими обсоюзками, окантовкою деталей верху, на блочках із шнурівкою або гумкою на підйомі Суцільно-штампованими випускають лише туфлі купальні. Виготовляють таке взуття клейовим або формованим методами.
Для усунення ковзання гумових підошов застосовують металеві і гумозі шини різної конфігурації знімні металеві пластинки (у взутті для альпінистів), волокнисті наповнювачі
За статевовіковим призначенням спортивне взуття поділяють на чоловіче, хлопчаче, жіноче дівоче, шкільне і дитяче. Розміри гумового спортивного взуття: чоловіче - 255, 262, 270, 277, 285, 292, 300, 307; жіноче - 225, 232, 240, 247; хлопчаче -225. 232, 240. 247; шкільне - 202,210,217; дитяче - 165,172,180, 187.195.
За видами і різновидами розрізняють туфлі черевики, напівчеревики.
Тулі спортивні бувають суцільнокроєні, зі шнурівкою на блочках, внутрішнім воском і задником, гумовою обсоюзкою, на гумовій підошві, із зовнішнім потовщенням у каблучній частині
Туфлі кросові випускають зі шнурівкою на блочках, з фігурними надблочниками, підсилюючими накладками із синтетичної тасьми, високими зовнішніми задниками з прогумованої тканини, підсиленими вініл-штучною шкірою з вентилюючими отворами, з рифленими гумовими обсоюзками, гумовими носками на гумових підошвах без потовщення в п'ятковій частині.
Туфлі для активного відпочинку за зовнішнім виглядом нагадують кросові, їх виготовляють на підошві зі спіненого полівінілхлориду з вкладними устілками-супінаторами з пористої гуми.
Туфлі для тенісу виготовляють із шнурівкою на блочках, з гумовими обсоюзками і носками на гумових підошвах із спеціальним рифленням без потовщення в каблучній частині, підсилені в геленковій та пучковій частинах текстильними язичками, прокладкою із пористого матеріалу.
Туфлі купольні формують із кольорової гуми, потовщенням на заднику, бортах і носку.
Сандалі для басейну виготовляють методом формування з кольорової гуми. Вони складаються з підошви з двома гумовими ремінцями (роз'ємними або нероз'ємними).
Черевики баскетбольні подібні до туфель тенісних. Черевики футбольні подібні до туфель кросових, але на підошві мають гумові шипи та підсилювачі в передній частині.
На замовлення спортивних товариств випускають гумове взуття для майстрів спорту.
Існує сім груп взуття: калоші, ботики, чобітки з текстильним верхом, чобітки та напівчобітки суцільногумові, чобітки з полі вінілхлориду, спортивне взуття, чоботи. У межах вказаних груп передбачено підгрупи за статевовіковим призначенням.
Подальший поділ здійснюється за характером використання та матеріалом верху.
Спортивне взуття в межах статевовікових підгруп поділяють за видами.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Класифікація і характеристика асортименту гумового взуття» з дисципліни «Комерційне товарознавство»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит визнання запасів і правильності їх оцінки
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ПРОЕКТУВАННЯ
Використання електронної пошти в бізнесі та її стандарти
Світ тісний. Снігопади, що пройшли цієї зими по всій країні, знов...
Аудит витрат на поліпшення необоротних активів


Категорія: Комерційне товарознавство | Додав: koljan (03.10.2012)
Переглядів: 1189 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП