ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Статистика » Основи статистики сільського господарства

Основні джерела статистичної інформації для визначення вартісних показників продукції сільського господарства
Наявність у сільському господарстві нашої країни суб’єктів господарської діяльності з різною формою власності та господарювання зумовлює потребу визначення вартісних показників сільськогосподарської продукції окремо по кожній соціально-економічній категорії господарств. Це має важливе значення для характеристики соціально-економічної та організаційної структур сільського господарства, визначення ролі і місця кожної категорії господарств у виробництві сільськогосподарської продукції, вивчення ефективності їх господарювання. Разом з тим специфіка організації виробництва і господарювання в різних категоріях господарств зумовлює необхідність застосування різних організаційних форм статистичного спостереження.
Основним джерелом статистичних даних про виробництво продукції в сільськогосподарських підприємствах є річні звіти цих підприємств і періодична звітність, які ґрунтуються на суцільному обліку продукції. Для обліку продукції у господарствах приватного сектора використовують матеріали спеціально організованих статистичних обстежень (переписів, вибіркових бюджетних обстежень та різного роду одноразових обліків).
Характерною особливістю статистики продукції сільського господарства є широке використання розрахункових показників. Це насамперед стосується визначення обсягу сільськогосподарської продукції господарств населення.
Для визначення вартісних показників продукції сільського господарства використовують також інформацію, яку представляють статистичним органам міністерства, відомства і різні установи та організації. Наприклад, при визначенні товарної продукції сільського господарства в фактично діючих цінах використовується інформація, яка надходить до статистичних органів від товаровиробників, бірж, аукціонів, а також звіти заготівельних організацій, організації споживспілки тощо.
При визначенні нетоварної продукції сільського господарства в поточних цінах використовуються дані річних звітів сільськогосподарських підприємств, зокрема форми № 9-АПК «Виробництво і собівартість продукції рослинництва» і форми № 13-АПК «Виробництво і собівартість продукції тваринництва», а також матеріали одноразових і бюджетних обстежень, які містять дані про продукцію господарств населення.
Основні джерела статистичної інформації, які використовуються при визначенні вартісних показників продукції сільського господарства, були вказані раніше при викладі методології їх розрахунку.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Основні джерела статистичної інформації для визначення вартісних показників продукції сільського господарства» з дисципліни «Основи статистики сільського господарства»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит кредитних операцій
СУТНІСТЬ, ВИДИ ТА ЗАКОНОМІРНОСТІ РОЗВИТКУ ІНФЛЯЦІЇ
Дохідність залученого капіталу
Програмне забезпечення для захисту інформації персональних комп’ю...
Технічні засоби захисту інформації


Категорія: Основи статистики сільського господарства | Додав: koljan (25.09.2012)
Переглядів: 1364 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП