ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Статистика » Основи статистики сільського господарства

Предмет і завдання статистики агротехніки
За сучасних умов основним шляхом збільшення виробництва продукції рослинництва є підвищення врожайності сільськогосподарських культур, яка залежить від природно-кліматичних умов
і рівня агротехніки.
Під агротехнікою розуміється сукупність розроблених агрономічною наукою і передовою практикою способів і прийомів вирощування сільськогосподарських культур для одержання високих і стійких урожаїв, зберігання і підвищення родючості ґрунту, зменшення затрат на виробництво рослинницької продукції. Рівень агротехніки багато в чому визначається розвитком продуктивних сил. Так, внаслідок прогресу хімічної промисловості одним з найважливіших елементів високої агротехніки стало застосування мінеральних добрив, тобто речовин, що містять необхідні для рослин поживні елементи. Мінеральні добрива називають ще туками. Важливо відзначити, що правильне застосування туків забезпечує не тільки підвищення врожаю, але й поліпшення його якості: збільшується, наприклад, вміст цукру в цукровому буряку, крохмалю в картоплі. Внесення в ґрунт органічних добрив, особливо в поєднанні з мінеральними, позитивно впливає як на його агрохімічні, агрофізичні, так і на біологічні властивості.
Сьогодні подальше підвищення рівня агротехніки пов’язане з розвитком хімізації, впровадженням нових високопродуктивних сортів, інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур і широкої меліорації земель. Встановлено, що застосування добрив зумовлює підвищення врожайності на 30—50%, освоєння сівозмін — на 15—20%, меліорація земель — 10—15%. Нині добрива забезпечують близько половини світового виробництва зерна. Зрозуміло, важливі й інші фактори, однак для одержання високих і сталих урожаїв сільськогосподарських культур неодмінною передумовою є внесення в ґрунт належної кількості добрив.
Варто мати на увазі, що вплив агротехнічних заходів на врожай сільськогосподарських культур залежить не тільки від наявності відповідних матеріально-речових, трудових і грошових коштів для їх проведення, але й від характеру і ступеня їх використання. До того ж агротехнічні заходи тісно пов’язані з природними умовами, тому дія їх є специфічною в різних природно-кліматичних зонах, районах, а також залежить від метеорологічних умов окремого року.
Науково обґрунтоване здійснення системи агротехнічних заходів вимагає організації обліку і контролю за впровадженням у сільськогосподарське виробництво окремих видів і прийомів агротехніки. Це визначає зміст і завдання статистики агротехніки, серед яких основними є:
вивчення обсягу, складу та якості виконуваних агротехнічних заходів;
аналіз ступеня поширеності тих або інших агротехнічних прийомів;
вивчення фактичних норм висіву насіння, доз внесених добрив, кратності проведених робіт тощо;
вивчення економічної ефективності як окремих способів і прийомів, так і комплексу агротехнічних заходів.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Предмет і завдання статистики агротехніки» з дисципліни «Основи статистики сільського господарства»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит запасів. мета і завдання аудиту
Апаратна база комп’ютерної телефонії
Ризики, властиві банківським інвестиціям
ЛОГІЧНІ МЕТОДИ
ФОРМИ, ВИДИ ТА ФУНКЦІЇ КРЕДИТУ


Категорія: Основи статистики сільського господарства | Додав: koljan (25.09.2012)
Переглядів: 720 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП