ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка праці » Управління трудовим потенціалом

Основні напрями людського розвитку на сучасному етапі
Досягнуті протягом 2000-04 рр. високі темпи економічного зростання, за якими Україна значно перевищує економічну динаміку країн-членів ЄС, дають змогу оптимістично оцінювати на середньостроковий період перспективи соціально-економічного, а отже і людського розвитку в країні. Головне зараз, розмежувавши політичну кон’юнктуру і економічну доцільність, продовжити курс соціально-економічних та політичних реформ, зберегти високі темпи розвитку національної економіки, посилити соціальну складову бюджету та спрямувати отримані ресурси на наближення до європейських стандартів життя. Це магістральний напрямок, який має бути деталізований і наповнений конкретними соціальними, гуманітарними та політичними програмами, забезпеченими необхідними ресурсами. Це не гладкий безпроблемний шлях, а напружена і клопітка робота всіх без винятку здорових суспільних сил, де визначальна роль належить скоординованим та цілеспрямованим діям виконавчої та законодавчої гілок влади, які в ідеалі мають перебувати під ефективним контролем громадянського суспільства.
Синтез експертних суджень показав можливість людського розвитку в Україні по сценарію “Занепад” з ймовірністю 0,23, “Проекція” – 0,30 та “Розвиток” – 0,47. Це свідчить про те, що нині людський розвиток в Україні має відчутне позитивне спрямування. Тому першочергове завдання владних структур в сучасних умовах полягає в тому, щоб не втратити зазначені тенденції досліджуваного процесу, запобігти конфліктному протистоянню різновекторних суспільно-політичних сил та активізувати позитивне спрямування людського розвитку в країні.
Таким чином, загальна схема зміни державного підходу до управління соціальною сферою включає:
формування цілей та пріоритетів розвитку, орієнтованих не на процес надання тих або інших послуг, а на отримання конкретних результатів;
створення концепції розвитку сфери в цілому і кожної окремої її галузі;
розробку механізму функціонування соціальних галузей, який забезпечить досягнення визначених цілей;
розробку системи критеріїв та індикаторів досягнення визначених цілей.
Пріоритетами діяльності мають стати забезпечення демократичних свобод, розробка та ефективне впровадження державної програми соціального забезпечення, створення нових робочих місць, покращанні пенсійного забезпечення та медичного обслуговування. Лише на такому шляху можливий динамічний прогрес гуманітарного розвитку українського суспільства.
Зараз намітились тенденції до розуміння світовим товариством позиції українського народу на шляху розбудови власної державності та подальшої демократизації суспільного життя. Україна має стати повноправним членом євроатлантичного співтовариства та важливим суб’єктом забезпечення регіональної стабільності в Європі, і допомогти їй у цьому для Заходу і посильна і необхідна задача.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Основні напрями людського розвитку на сучасному етапі» з дисципліни «Управління трудовим потенціалом»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Вибір конфігурації систем комп’ютерної телефонії
Визначення потреби в інвестиціях та вартості капіталу
Підключення та основні сервіси Internet
Поділ іменників на відміни
ВАЛЮТНІ СИСТЕМИ ТА ВАЛЮТНА ПОЛІТИКА. ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ВАЛЮТ...


Категорія: Управління трудовим потенціалом | Додав: koljan (13.08.2012)
Переглядів: 3232 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП