ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка підприємства » Економіка підприємства

Особливості управління системою ризиків на підприємстві
На жаль, переважна більшість вітчизняних розробників інвестиційних проектів зупиняються на цій початковій стадії, яка є підготовчою фазою повноцінного аналізу.

2. Другою, більш складною, фазою ризик-аналізу є кількісний аналіз, метою якого є обчислення ризику, що вимагає вирішення наступних завдань: - формалізація невизначеності; - розрахунок ризиків; - оцінка ризиків. 3. На третьому етапі ризик-аналіз плавно трансформується з апріорних, теоретичних суджень, у практичну діяльність з управління ризиком. Це відбувається в момент закінчення проектування стратегії ризик-менеджменту, тобто на початку її реалізації. Цей етап завершується інжинірингом інвестиційних проектів. 4. Четвертий етап – контроль, який за своєю сутністю є початком реінжинирингу (перепроектування) інвестиційних проектів, завершує процес ризик-менеджменту і забезпечує йому циклічність.
ЯКІСНИЙ АНАЛІЗ виявлення всіх ризиків; опис ризиків; класифікація й групування ризиків; аналіз вихідних припущень.

-

Мета етапу: ідентифікація ризиків

КІЛЬКІСНИЙ АНАЛІЗ - формалізація невизначеності; - розрахунок ризиків; - оцінка ризиків.

Мета етапу: обчислення ризиків
МІНІМІЗАЦІЯ РИЗИКІВ - проектування ризик-менеджменту; - вибір оптимальної стратегії; - реалізація обраної стратегії.

КОНТРОЛЬ РИЗИКІВ - моніторинг ризиків; - переоцінка і коригування ризиків; - прийняття оперативних рішень за отриманими відхиленнями.

Мета етапу: оптимізація ризиків

Рис. 9.6. Алгоритм управління ризиком інвестиційного проекту
327

Стратегія підприємства щодо інтенсифікації залучення і використання інвестиційних ресурсів повинна ґрунтуватися на оцінці ймо9.10. Напрямки підвивірності, надійності інвестицій, і, передусім, на щення ефективносоцінці правильного вибору інноваційних ріті використання інвестиційних ресуршень. Для того щоб забезпечити обґрунтовасів підприємством ний вибір інноваційних рішень, підприємства здійснюють конкурентну боротьбу за: - найкращих науковців, фахівців, здатних науково обґрунтувати управлінські рішення; - отримання ліцензії на діяльність; - найкращий зразок нової техніки (технології); - якнайшвидше впровадження нової техніки (технології); - модифікацію застарілих і розробку нових технологій. Виходячи з того, що основними факторами, які впливають на інвестиційні ресурси, є обсяги капіталовкладень, строки здійснення інвестиційних проектів, а також їх прогресивність та економічність, ефективними напрямками підвищення ефективності інвестиційної діяльності на підприємстві слід вважати: 1) здійснення ретельної експертизи інвестиційних проектів; 2) концентрацію зусиль підприємства на скороченні періоду впровадження і здійснення інвестиційного проекту; 3) запобігання масштабним проектам через їх низьку мобільність до інновацій; 4) залучення позик на короткий термін; 5) перевірку і наукове обґрунтування надійності проекту.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Особливості управління системою ризиків на підприємстві» з дисципліни «Економіка підприємства»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит касових операцій. Мета, завдання, джерела аудиту
Загальна характеристика стільникової мережі зв’язку
ЛОГІЧНІ МЕТОДИ
Індекс прибутковості
Поединок на корабле


Категорія: Економіка підприємства | Додав: koljan (02.05.2012)
Переглядів: 681 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП