ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Банківська справа » Валютні операції

Терміновість депозитів
Кожен депозит має визначену тривалість у часі або, інакше кажучи, терміновість. Дата розміщення (або залучення) депозиту називається датою валютування (value date), а дата повернення — закінченням депозиту (maturity date).
Для місячних термінів діє правило «кінця місяця» (end of month rule), яке означає, що якщо дата розміщення депозиту припадає на останній день місяця, то й дата закінчення депозиту також припадатиме на останній робочий день другого місяця.
? Приклад. Місячний депозит, розміщений з датою валютування 31 серпня, повернеться назад 30 вересня.
За термінами розрізняють депозити трьох видів.
Депозити до запитання, або онкольні депозити (call deposits), — кошти розміщуються в банку на невизначений термін. Однак повернення (або зменшення суми) депозиту можливе лише за умови попереднього повідомлення (за 24 години, 2 дні і т. д.). Для онкольних депозитів властива плаваюча процентна ставка, котра встановлюється за домовленістю сторін на основі визначеного періоду (наприклад, щотижня).
Короткострокові одноденні депозити (one day deposits). До цього типу депозитів належать одноденні депозити типу «овернайт» (o/n), «том-некст» (t/n), «спот-некст» (s/n). Вони використовуються для регулювання короткотермінової ліквідності банку по рахунках ностро.
Депозити на фіксовані терміни. Як правило, депозити розміщуються на стандартні терміни: 7 днів (1 тиждень), 1, 2, 3, 6 місяців і рік. Ці терміни мають назву «прямих дат» (straight dates). У міжнародній практиці прийнято проводити відлік депозитного періоду від дати спот, хоча можливі також депозити, що розміщуються на умовах дати валютування «завтра» (from tomorrow) або навіть «сьогодні» (from today), наприклад: тижневий депозит із завтрашнього дня «том-уїк» (t/w).
Вибір дати валютування залежить від:
валюти депозиту;
часу розміщення;
кількості часових поясів між банком та країною валюти депозиту.
Розглянемо умови розміщення депозитів на українському міжбанківському ринку для основних валют — долара США і німецької марки.
Долар США
При розміщенні доларових депозитів на стандартні терміни характерні дати валютування «сьогодні» та «завтра».
Розміщувати депозити з датою валютування «сьогодні» (o/n, а також today/1 week, today/1 mth) можливо завдяки тому, що США «відстає» від України на 7 часових поясів. При укладанні такого депозиту є можливість організувати перерахування коштів на рахунок позичальника — іншого банку — практично протягом усього робочого дня: до 18-00 за київським часом. Платіжний телекс (чи S.W.I.F.T.) з наказом про перерахування коштів буде отриманий американським банком, в якому український банк тримає свій кореспондентський рахунок, вранці за нью-йоркським часом, і платіж буде негайно виконано. Для депозитів, що розміщуються на умовах дати валютування «завтра» (t/n, t/w, t/1 mth і т. д.), такий порядок тим паче прийнятніший.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Терміновість депозитів» з дисципліни «Валютні операції»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ПРИЗНАЧЕННЯ, СТАТУС ТА ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ ЦЕНТРАЛЬНОГО БАНКУ
Сучасний стан систем телекомунікацій в Україні
Фонетика, звуки і мовні органи
Дисконтований період окупності
Аудит витрат на виробництво продукції рослинництва


Категорія: Валютні операції | Додав: koljan (09.04.2012)
Переглядів: 811 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП