ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у галузях економіки

Облік фіксованого сільськогосподарського податку
Сільськогосподарські виробники сплачують фіксований сільськогосподарський податок (ФСП), який не змінюється протягом терміну, визначеного відповідним законодавством України. ФСП сплачується в рахунок таких податків і зборів: — податок на прибуток; — плата (податок) за землю; — податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів; — збір за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок державного бюджету; — збір на обов’язкове державне пенсійне страхування; — збір на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування; — плата за придбання торгового патенту; — збір за спеціальне використання природних ресурсів (за користування водою для потреб сільськогосподарського виробництва). Інші податки і збори, встановлені законодавством України, сільськогосподарські виробники сплачують на загальних підставах. Платниками ФСП є підприємства різних організаційно-правових форм, які займаються виробництвом (вирощуванням), пе-

84

ГЛАВА 2

реробкою та збутом сільськогосподарської продукції, в яких сума доходу, одержана від реалізації такої продукції власного виробництва та продуктів її переробки за попередній звітний (податковий) рік, перевищує 50% загальної суми валового доходу підприємства. Об’єктом оподаткування ФСП є площі сільськогосподарських угідь, переданих сільськогосподарському товаровиробнику у власність або наданих йому у користування, у тому числі на умовах оренди. Ставка ФСП з 1 га сільськогосподарських угідь встановлена у відсотках до їх грошової оцінки: — для ріллі, сіножатей і пасовищ — 0,5%; — для багаторічних насаджень — 0,3%. Платники ФСП визначають його суму на поточний рік і подають відповідний розрахунок до податкового органу за місцем знаходження платника податку до 1 лютого поточного року. Сплата податку проводиться щомісяця у розмірі 1/3 суми податку, визначеного на відповідний квартал. Річна сума податку розподіляється поквартально за таким співвідношенням: I квартал — 10%, II — 10%, III — 50% і IV квартал — 30%. Суми нарахованого ФСП відносять до складу витрат виробництва. Для його обліку передбачено окремий субрахунок 915 «Фіксований сільськогосподарський податок» у складі синтетичного рахунка 91 «Загальновиробничі витрати». Нарахування ФСП відображається в обліку записом:
Д-т субрах. 915 — К-т субрах. 641.

У кінці звітного року суму ФСП розподіляють між об’єктами обліку витрат у рослинництві пропорційно площі угідь, зайнятих відповідними культурами, і списують на рахунок 23 «Виробництво» записом:
Д-т субрах. 231 — К-т субрах. 915.

Облік розрахунків з бюджетом за фіксованим сільськогосподарським податком ведуть у журналі-ордері ф. № 8 с.-г.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Облік фіксованого сільськогосподарського податку» з дисципліни «Бухгалтерський облік у галузях економіки»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Інвестиції у виробничі фонди
Класифікація банківських кредитів
Формування банківського портфеля цінних паперів та управління ним
Оцінка і управління процентним ризиком
Форми безготівкових розрахунків


Категорія: Бухгалтерський облік у галузях економіки | Додав: koljan (30.03.2012)
Переглядів: 2005 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП