ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації

ВИМОГИ ДО СКЛАДАННЯ АВАНСОВОГО ЗВІТУ
Якщо працівник одержав аванс на відрядження за кордон і не виїхав, то він має протягом трьох робочих днів здня прийняття рішення про відміну поїздки повернути до каси підприємства зазначені кошти в тих грошових одиницях, у яких було видано аванс.
З дозволу керівника підприємства відряджена особа за кордон може отримати компенсацію витрат, пов'язаних з поверненням транс портного білету (на це мають бути дуже поважні причини: рішення про відміну відрядження, відзив з відрядження, оформлений відповідним документом).

Після повернення з відрядження працівник зобов’язаний протягом трьох робочих днів подати авансовий звіт про витрачені у відрядженні кошти. Здійснені витрати у відрядженні оформляються авансовим звітом за формою №286. Кожна сума витрат, включена вавансовий звіт, має бути під тверджена документально. Необхідно також перевірити, чи правильно визна чені бухгалтерські проводки та чи правильно вони перенесені врегістри ана літичного обліку. При здачі вбухгалтерію авансового звіту до нього мають бути прикла дені підтверджувальні документи: x посвідчення про відрядження, оформлене у встановленому порядку; x документи (в оригіналі), що підтверджують вартість сплачених витрат, із вказівкою форми їх оплати (готівкою, чеком, кредитною карткою, безготівковим перерахунком). При закордонних відрядженнях до звіту додається ксерокопія відміток у закордонному паспорті, завірена відділом кадрів чи керівником підприємства. Залишок коштів понад суму, використану згідно з авансовим звітом, підлягає поверненню працівником до каси підприємства в грошових оди ницях, у яких було видано аванс, але не пізніше трьох робочих днів після повернення звідрядження. Вразі застосування корпоративних пластикових 415

Л.О. Кадуріна, М.С. Стрєльнікова

карток міжнародних платіжних систем — не пізніше 10, аздозволу керівни ка (за наявності поважних причин) — 20 робочих днів. В межах цих термінів керівник підприємства (в разі відсутності — йо го заступник) зобов’язаний прийняти рішення щодо затвердження авансо вого звіту. У разі не повернення працівником залишку коштів увизначений термін, відповідна сума стягується знього підприємством увстановленому чинним законодавством порядку (ст. 127 Кодексу законів про працю, затвердже ного Законом України № 322–8 від 10.12.71р.). Керівник підприємства має підписати наказ (розпорядження) про утримання, не пізніше одного міся ця із дня закінчення терміну заборгованості, якщо працівник не заперечує стосовно розміру відрахувань (письмова заява підзвітної особи). Інакше з працівника може бути стягнена сума, що втричі перевищує неповернуту суму заборгованості, перераховану у гривні за курсом НБУ на день пога шення заборгованості (ст. 2 Закону України «Про визначення розміру збитків, завданих підприємству, установам, організаціям розкраданням, знищенням (псуванням), нестачею або втратою дорогоцінних металів, до рогоцінного каміння і валютних цінностей» від 06.06.95 р. №217/95 ВР). Одержаними грошима насамперед відшкодовують збитки підприємства, а залишок перераховують до Державного бюджету України. Якщо для остаточного розрахунку за відрядження необхідно виплати ти додаткові кошти (якщо з поважної причини вони не були отримані), то виплата здійснюється внаціональній валюті України за офіційним обмінним курсом гривні до іноземних валют, установленим НБУ на день погашення заборгованості, але не пізніше терміну, установленого законодавством. Не дозволяється відправляти у відрядження та видавати аванс працівникові, який не відзвітував про витрачені кошти в попередньому відрядженні. Дозвіл (погодження) керівника підприємства на відшкодування витрат понад встановленої норми оформляється письмово за довільною формою. Для повернення в Україну сум податку на додану вартість з одержа них під час службових відряджень за кордон і оплачених працівниками підприємства послуг, власник (або уповноважена ним особа) має право використовувати оригінали розрахункових, платіжних та інших документів, які подаються разом з авансовим звітом. На період тимчасової відсутності згаданих документів до авансового звіту мають бути прикладені їх но таріально завірені копії.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «ВИМОГИ ДО СКЛАДАННЯ АВАНСОВОГО ЗВІТУ» з дисципліни «Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Віднесення грошових потоків до інвестиційного проекту
Стандартизація в галузі безпеки телекомунікаційних систем
Види ризиків
Омоніми, омофони, оморфми і омографи
Особливості надання та погашення окремих видів кредиту


Категорія: Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації | Додав: koljan (27.03.2012)
Переглядів: 1492 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП