ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Звітність підприємства

Обґрунтування необхідності складання Звіту про власний капітал
Загальні вимоги до змісту статей Звіту про власний капітал та вимоги до розкриття інформації у фінансовій звітності наведено у П(с)БО 5 “Звіт про власний капітал”. Мета звіту – надання користу вачам адекватної достовірної інформації про зміни в акціонерному капіталі (чистих активах) підприємства на протязі звітного періоду. У відповідності з головним бухгалтерським рівнянням власний капітал підприємства визначається як різниця між його активами і зобов’язаннями. У звіті про власний капітал наводиться узагальнена інформація про всі доходи і витрати, які впливали на акціонерний (власний) капітал на протязі звітного періоду, що дає можливість його корис тувачам оцінювати зміни у фінансовому стані підприємства та вияв ляти основні причини цих змін. Доходи та витрати підприємства відображаються у Звіті про фінансові результати. Чистий прибуток (збиток) збільшує (змен шує) власний капітал підприємства. Крім того є доходи та витрати, які не відображаються у звіті про фінансові результати, а включа ються безпосередньо до складу власного капіталу (наприклад, пере оцінка основних засобів, довгострокові інвестиції, тощо). Акціонер ний капітал також змінюється в результаті дій власників, тому що учасники отримують дивіденди, підприємство випускає додаткові акції чи вилучає їх. Сума власного капіталу на початок періоду може бути також скоригована у результаті зміни облікової політики, або виправлення помилок попередніх періодів. Інформація подана у Звіті про власний капітал дає користува чам змогу оцінювати причини та наслідки змін, що відбуваються з власним капіталом підприємства у результаті: 114

Тема 5

• діяльності на протязі звітного періоду; • включення окремих прибутків та збитків безпосередньо у капітал; • операції, пов’язані з діяльністю власників; • коригувань, пов’язаних із виправленням помилок минулих періодів, зміною облікової політики і інших змін.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Обґрунтування необхідності складання Звіту про власний капітал» з дисципліни «Звітність підприємства»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Склад і структура ресурсів комерційного банку
Класична теорія фінансування
Модель оцінки дохідності капітальних активів (САРМ)
Коперник и Птолемей
Технічні засоби для організації локальних мереж типу ARCNET; прав...


Категорія: Звітність підприємства | Додав: koljan (14.03.2012)
Переглядів: 840 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП